Kjøp billett

Åpningskonsert 2014: TORD GUSTAVSEN – Extended Circles

Mandag 11. august 2014 er det igjen klart for Oslo Jazzfestivals åpningskonsert i Den Norske Opera & Ballett. Denne gang er det komponist og pianist Tord Gustavsen som har fått det ærefulle oppdraget å være konsertens hovedperson.

26. mars 2014

Konserten tar utgangspunkt i det varme lydbildet fra publikumssuksessen Tord Gustavsen Trio (Tord Gustavsen – piano, Mats Eilertsen – kontrabass, Jarle Vespestad – slagverk) og beveger seg videre til et bestillingsverk der Gustavsen spiller med bl.a den unge vokalisten Synne Sanden.

Ensemblet utvides med flere sterke lyriske stemmer på Oslo Jazzfestivals åpningskonsert.  Kveldens besetning består av Tord Gustavsen på piano, Synne Sanden på vokal, Tore Brunborg på sax, Mats Eilertsen på kontrabass, Jarle Vespestad på trommer, Arve Henriksen på trompet, Svante Henryson på cello og el.bass og Audun Kleive på trommer. I tillegg vil David Solheim stå for lyddesign og Tor Ditlevsen for lysdesign.

Musikalsk kan dette peke mot kammerjazz, lyrisk minimalisme, sterke melodier, åpne lydlandskaper, subtil groove og abstrakt gospel. Vi møter Gustavsens univers på en måte som både er gjenkjennelig og ny.