Takk for i år!

09. september 2016

Vel overstått festival til alle medvirkende!

Vi holder fortsatt på med opprydning og etterarbeid etter årets festival og om ikke lenge begynner vi å se fremover mot hva som skal skje neste år, men først:

Tusen takk for innsatsen i år til alle frivillige, til musikere og samarbeidspartnere, og kanskje særlig nå til dere som kjøpte billetter og med det bidro til at jubileumsfestivalen ser ut til å kunne komme ned på beina økonomisk i år også.

Vi har fått veldig mange positive tilbakemeldinger på årets program og kritikkene både fra norske og utenlandske medier er veldig oppløftende å lese. Særlig hyggelig er det at det er den norske jazzen vi presenterer som vekker oppsikt internasjonalt og at vi nå faktisk er med på å befeste Oslo som en jazzhovedstad i Europa.

Festivalen tjuvstartet for en del av oss med en mottakelse i Oslo Rådhus fredag 12. august der ordfører Marianne Borgen var vertskap for tilsammen ca 300 frivillige og venner av festivalen. Siden gikk det slag i slag med flere utsolgte hus både i Operaen på Sentrum Scene i Marmorsalen og på Victoria. Utekonserter i Spikersuppa og gratiskonserter på Herr Nilsen og på Sentralen samt et sideprogram med filmer, byvandring og debatt kompletterte et fyldig og fett konsertprogram. Det største problemet er at man i en så hektisk uke helst skulle vært to eller tre steder samtidig.

Selv om det koker andre steder i byen samtidig og både Mela, Findings, Oslo Kammermusikkfestival samt flere er på banen er vi ikke redd for å si at vi er stolte over at det fint lar seg gjøre å lage en kvalitetsfestival for jazz uten å inngå kompromisser i noen retninger. Vi håper derfor at også de bevilgende myndigheter etterhvert får øynene opp for hvilke ressurser vi har her i byen av musikere, ildsjeler og publikum som samles i uke 33 i august og sammen skaper disse fantastiske opplevelsene for oss alle!

Tusen takk for i år!!

Edvard Askeland
Daglig leder
Oslo Jazzfestival