Kjøp billett

Åpningskonsert med Manu Katché & friends

Få med deg åpningskonserten med Manu Katché & friends: Tore Brunborg, Ellen Andrea Wang, Mathias Eick, Bugge Wesseltoft, Trygve Seim, Jacob Young og Petter Wettre.

23. januar 2017

Hva har Tore Brunborg, Ellen Andrea Wang, Mathias Eick, Bugge Wesseltoft, Trygve Seim, Jacob Young og Petter Wettre til felles med Peter Gabriel, Sting, Joni Mitchell, Youssou n’Dour og Jeff Beck? Svaret er Manu Katché.

Oslo Jazzfestival 2017 ønsker deg velkommen til åpningskonsert i Den Norske Opera & Ballett lørdag 12. august med Manu Katché & friends: Tore Brunborg, Ellen Andrea Wang, Mathias Eick, Bugge Wesseltoft, Trygve Seim, Jacob Young & Petter Wettre.

– Det er stor stas å kunne presentere en så allsidig, erfaren og internasjonalt kjent trommeslager som Manu Katché på åpningskonserten i Operaen. At Katché har benyttet norske musikere i egne band er ingen hemmelighet. Han tente derfor raskt på idéen om å samle de norske musikerne han har spilt med opp gjennom årene til en helt spesiell konsert her i Oslo, sier festivalsjef Edvard Askeland.

Den franske trommeslageren har siden 80-tallet vært et førstevalg for noen av verdens aller største pop- og rockartister. Den klassisk skolerte trommeslageren var sentral under innspillingen av giga-hits som Stings ”An Englishman in New York” og Peter Gabriels ”Sledgehammer”. Men det er jazzen, som han ble eksponert for som ung via sin stefar, som står ham nærmest og er i sentrum i hans egne band. I disse bandene inkluderer han mer enn gjerne norske musikere.

– Det startet med Jan Garbarek, og gjennom ham kom jeg i kontakt med et spesielt musikermiljø. Det er ikke bare at de er teknisk glimrende. De har en spesiell tone, de har noe jeg føler meg veldig hjemme i, sa Katché i et intervju med Bergens Tidende i forbindelse med en  konsert på Vossa Jazz i 2015.

Det er denne hjemmefølelsen som vil bli dyrket på Oslo Jazzfestivals åpningskonsert på Operaen. Denne kvelden tar Manu Katché med seg et stjernelag av norske musikere han har samarbeidet med tidligere, men det blir aller første gang de alle står på en scene sammen samtidig.

Tore Brunborg, Ellen Andrea Wang, Mathias Eick, Bugge Wesseltoft, Trygve Seim, Jacob Young og Petter Wettre har alle på hver sin kant bidratt til å flytte det norske jazzuttrykket noen steg videre. De har markert seg både nasjonalt og internasjonalt og representerer noe av det beste vi har å vise frem.

Kjøp billetter til konserten!