Kjøp billett

Torun Eriksen, Bob Dorough, Birgitte Soojin og Michael Brecker-hyllest med Petter Wettre

Denne ukens Oslojazz-slipp står definitivt i jazzens tegn med fire konserter på Herr Nilsen og Nasjonal Jazzscene Victoria.

12. mai 2017

Vi kan by på en levende legende, en hyllest til en legende og to fantastiske norske jazzvokalister.

 

Remembering Michael Brecker:

Petter Wettre, Jørn Øien, Daniel Franck & Hermund Nygård

Nasjonal Jazzscene Victoria, 18.08 kl. 22:00

I år er det 10 år siden Michael Brecker gikk bort. Michael Brecker var én av de mest innflytelsesrike musikere i sin generasjon uavhengig av sjanger og instrument. Han var av mange ansett som den viktigste saksofonisten siden John Coltrane.

Med denne konserten tar Petter Wettre, Jørn Øien, Daniel Franck og Hermund Nygård oss med på en ekspedisjon i Michael Breckers rikholdige musikalske univers og hyller en musiker som har betydd så mye for så mange.

«Michael Brecker er ene og alene årsaken til at jeg spiller saksofon!», sier Petter Wettre selv om Brecker. I tillegg til disse fire glimrende musikerne kan publikum forvente seg noen overraskelsesgjester denne kvelden. Dette blir med andre ord en av ”Var du der?”-kveldene man vil snakke om i lang tid fremover.

Kjøp billetter!

 

Torun Eriksen

Nasjonal Jazzscene Victoria, 17.08 kl. 22:00

Torun Eriksen debuterte med albumet «Glittercard» på Jazzland Recordings i 2003. Siden da har hun høstet stor oppmerksomhet og begeistring for sine poetiske tekster og originale blanding av jazz, soul og pop. På Oslo jazzfestival får vi høre nye og gamle låter i skjønn forening fra Torun og bandet hennes. Bandet består av et superlag med Jørn Øien – piano og synther, Kjetil Dalland – bass og Andres Bye – trommer. Spesiell gjest for kvelden er trompetist og sanger Ole Jørn Myklebust.

Kjøp billetter!

 

Bob Dorough

Herr Nilsen, 15.08 kl. 20:00

Den 93 år gamle Bob Dorough er kjent som den eneste sangeren som noen sinne har spilt med Miles Davis. Dorough har spilt på festivalen rekke ganger tidligere måtte avlyse fjorårets konsert pga skadet håndledd, men nå er håndleddet i orden og vi kan glede oss til en kveld med en levende legende på Herr Nilsen.

Kjøp billetter!

 

Birgitte Soojin

Herr Nilsen, 18.08 kl. 20:00

Birgitte Soojin ble født i Korea men vokste opp i Norge. Hun dro til København for å studere teologi, men endte opp som jazzsangerinne med to danske Grammy-nominasjoner på samvittigheten. Ikke verdens vanligste livshistorie, men definitivt en minneverdig en. Og det er vi sikre på at konserten hennes på Herr Nilsen også blir. ”Hun legger seg ikke opp mot tidligere fortolkninger, nærmest er det, som om hun gjenoppdager sangene, og denne gjenoppdagelsen merker man i høy grad som lytter”, skrev Berlingske om hennes siste album, og vi kunne vært mer enige.

Kjøp billetter!