Kjære publikum

11. august 2017

Les festivalsjef Edvard Askelands hilsen til Oslo Jazzfestivals publikum.

Det er fortsatt sommer i byen og Oslo Jazzfestival ønsker hjertelig velkommen til en hel uke spekket med spennende musikalske opplevelser! Vi har som vanlig noe for enhver smak og programmet byr på en god blanding av både kjente og mer ukjente navn på de forskjellige scenene vi har rundt i byen. Vi har utvidet festivalen med et par dager og starter i år allerede lørdag 12. August med to konserter. Først er det åpningskonsert i Operaen der den franske trommeslageren Manu Katché, kjent for sitt samarbeid med Sting, Peter Gabriel og Jan
Garbarek, presenterer sitt helnorske drømmeband. Senere på kvelden er det duket for enda en eksklusiv konsert med Joshua Redmans Still Dreaming på Nasjonal Jazzscene Victoria.

I år forsøker vi oss igjen med en utekonsert og det er Karpedammen Scene på Akershus festning som søndag er arena for et stjernelag med ikke mindre enn tre forskjellige konserter på en billett: Gregory Porter, Beady Belle og Jamie Cullum. Videre utover i uka går det slag i slag med konserter både i Konserthuset med Lill Lindfors, I Aulaen med 80-års jubilant Karin Krog og i Domkirken med Topsy Chapman og Magnolia Jazzband. Vi har konserter hver kveld på Chat Noir, og Herr Nilsen, og på Victoria er det fra tirsdag to konserter hver kveld. Helt nytt av året er at vi inviterer til et ”åpent hus” på Sentralen. Her er uttrykket mer moderne og vi presenterer hele med 8 band på fire scener hver kveld i tillegg til gratiskonserter og jam i Vinterhagen.

Nytt av året er  også pop-up konserter i sentrum av Oslo og
på Gardermoen, så følg med på sosiale medier der overraskelsene annonseres. Under festivalen vil det som vanlig også være en del aktiviteter i tillegg til konsertene, som byvandring, filmvisninger, paneldebatter etc. Vi har også engasjert Hot Club de Norvége som
drar på turné til sykehjem og eldresentre i festivaluka. Vår satsing på Nordic Showcase blir stadig mer populær og utvides hvert år. Her samles musikkstudenter fra de nordiske land i 4 dager i Oslo til mesterklasser, workshops og seminarer i tillegg til at de spiller gratiskonserter både på Herr Nilsen og på Sentralen. Vi samarbeider nå med Talent Norge om dette prosjektet.

Oslo er en fantastisk musikkby og det er mye aktivitet gjennom hele året. August er festivalmåneden over alle og vi gleder oss til å vise frem bredden av norsk og internasjonal jazz for vårt publikum. En stor takk går til alle våre samarbeidspartnere og sponsorer som bidrar økonomisk til festivalen, til våre frivillige, til våre artister og musikere og til vårt kjære publikum.

God festival!

Hilsen Edvard Askeland
Festivalsjef