Kjøp billett

Takk for i år

Oslo Jazzfestival er over for denne gang og vi gleder oss allerede til neste år.

23. august 2017

I fjor markerte Oslo Jazzfestival sitt 30-årsjubileum. Der vi i fjor feiret festivalens og byens jazzhistorie benyttet vi årets festival til å eksperimentere med det som for oss har vært nye festivaluttrykk og former.

Festivalen åpnet i Operaen med Manu Katché & friends, et stjerneensemble som aldri tidligere hadde spilt sammen samtidig.  Bugge Wesseltoft, Trygve Seim, Jacob Young, Ellen Andrea Wang, Mathias Eick, Tore Brunborg, Petter Wettre og Manu Katché.

Dagen etter arrangerte vi helaften med Gregory Porter, Jamie Cullum og vår egen Beady Belle ute på Karpedammen. Det er ikke første gang festivalen arrangerer konsert her, men første gang vi har solgt dagsbillett med 3 store artister på plakaten.

I løpet av festivaluken ble det som vanlig gjennomført en rekke konserter på klubber som Herr Nilsen, Nasjonal Jazzscene Victoria og Gamla, i tillegg til Oslo Konserthus, Universitetets Aula, Chat Noir og Oslo Domkirke.

Samtidig som vi startet med noe nytt, rundet vi også av med noe nytt nemlig Åpent hus på Sentralen. I løpet av to dager ble Oslos nye kulturhus til Oslos nye jazzhus med jazz og jazza folk i alle kriker og kroker. Her kunne publikum vandre rundt fra rom til rom og oppleve artister som Rohey, Jacob Collier Trio, Sidsel Endresen & Jan Bang, Aiming For Enrike, Henry Wu, Bugge Wesseltoft og Gurls, for å nevne noen. I tillegg til alle de 12 Nordisk Showcase-bandene våre.

Parallelt med alt dette arrangerte vi popup-konserter rundt i Oslo-by og ved Flytogterminalen på Oslo Lufthavn Gardermoen med artstiser som Gregory Porter, Mark Turner og Bugge Wesseltoft, jazzturné på eldresentre og sykehjem med Hot Club de Norvege, minifestival for innsatte i Oslo fengsel og Bredtvedt fengsel og gratis barnekonsert for flere hundre barneskolebarn på Chat Noir.

Noe annet som også var helt nytt var årets festivallyriker. Vi var så heldige at den talentfulle unge forfatteren Fredrik Høyer takket ja til å vandre rundt på festivalen og skrive et dikt fra hver kveld gjennom hele festivalen. Alle diktene er publisert på nettsiden og kan leses her.

Og nå starter vi planleggingen av Oslo Jazzfestival 2018 der vi igjen skal gjøre vårt for at Oslo blir enda mer kjent som Jazzbyen Oslo med stor J.

Takk til alle våre frivillige, musikerne og alle våre samarbeidspartnere og støttespillere.

 

Hilsen André, Roy & Edvard