Kjøp billett

Terje Nilsen og Sons of Kemet til Oslojazz!

Oslo Jazzfestivals program begynner å ta form. Denne uken slippes to nye navn: Terje Nilsen med KORK og britiske Sons of Kemet!

02. mars 2018

Sons of Kemet

De siste årene har den unge britiske jazzscenen kokt. En av de mest fremtredende skikkelsene har vært den allestedsværende saksofonisten Shabaka Hutchings, med prosjekter som Shabaka & The Ancestors, Øya-aktuelle the Comet is Coming og ikke minst Sons of Kemet.

– Shabaka Hutchings har vært en stor favoritt på Oslojazz-kontoret de siste årene, så det er veldig stas å kunne presentere Sons of Kemet på Nasjonal Jazzscene Victoria under festivalen i sommer, sier kommunikasjonsansvarlig André Ishak.

Sons of Kemet er en jazzkvartett, men ikke av den klassiske sorten. Med en besetning som teller to trommeslagere (Tom Skinner og Eddie Hick), en tubaist (Theon Cross) og saksofonist svinger musikken tungt. Bandet henter inspirasjon fra afro-futurisme, bandets karibiske røtter og den gryta de lever i: London. Sons of Kemet ble nylig signert av den ikoniske jazzlabelen Impulse Records og Oslojazz-publikummet kan se frem til en konsert med nytt flott materiale fra Sons of Kemet.

Kjøp billetter til Sons of Kemet på Nasjonal Jazzscene Victoria 12.08.

Terje Nilsen med KORK

Terje Nilsen er uten tvil en av Norges flotteste låtskrivere og det er med en stor glede at Oslo Jazzfestival inviterer til en eksklusiv konsert med denne nordnorske trubaduren i Oslo Konserthus sammen med eget band og med Kringkastingsorkesteret.

– Personlig har jeg alltid hatt sansen for Terje Nilsen både som låtskriver og sanger. Da den nordnorske visebølgen skylte nedover mot sør på syttitallet var det “Mjelle» som ble en av de mest spilte låtene. Den har også vist seg å være en av de mest slitesterke. Senere har det kommet flere flotte originaler fra Terjes skrivebord og hans særegne bassrøst har satt tydelige spor i samarbeidet med andre artister som bl.a. Tonje Unstad og Tungtvann, sier festivalsjef Edvard Askeland.

Terje Nilsen hadde egentlig lagt gitaren på hylla for noen år siden, men så gjorde han et knakende godt comeback med albumet «Nye Låta» og påfølgende bejublede konserter på Trondheim Jazzfest i 2017.

Jazz og visetradisjon har alltid hatt et nært forhold, og vi gleder oss til å få lov å presentere Terje Nilsen på nært hold i Oslo Konserthus.

Kjøp billetter til Terje Nilsen med KORK i Oslo Konserthus 15.08!