Kjøp billett

Jon Christensen, Solveig Slettahjell og Daniel Herskedal til Oslojazz!

23. mars 2018

Jakob Bro, Palle Mikkelborg, Thomas Morgan og Jon Christensen

Kjøp billetter | Facebook-event

I år fyller en av Norges aller flotteste musikere gjennom tidene 75 år. Musikeren det er snakk om er Jon Christensen, en mann med musikalske meritter, sensibilitet og kreativitet som de færreste kan måle seg med.

– Jon Christensen har hatt en enorm betydning for norsk jazz og for norske jazzmusikere. Ikke bare har han vært i toppen internasjonalt og spilt med alle de store gutta og medvirket på over 60 ECM utgivelser, men han har også vært en viktig del av det kreative miljøet her hjemme og dermed bidratt til at norsk jazz har en svært høy stjerne internasjonalt. I tillegg til å være en fantastisk musiker er det ikke noen ulempe med høy kulhetsfaktor og lun humor, sier festivalsjef Edvard Askeland om Jon Christensen.

Når en musiker av dette kaliberet er aktuell med et nytt album i et jubileumsår, er det noe vi rett og slett må rydde plass til på programmet. Spesielt når plata og ikke minst medmusikantene er så pass flotte som dette: Jakob Bro, Thomas Morgan og Palle Mikkelborg.

Kjøp billetter til Jakob Bro, Palle Mikkelborg, Thomas Morgan og Jon Christensen!

Solveig Slettahjell

Kjøp billetter | Facebook-event

Vi er i år stolte av å kunne presentere Solveig Slettahjell i Universitetets Aula. Nylig slapp hun sitt siste album Live At Victoria, en liveplate innspilt for en fullsatt sal på Nasjonal Jazzscene Victoria med Slettahjell selv på piano og vokal, Pål Hausken og perkusjon og med innslag fra gospelkoret Safari. Det er dette materialet med denne besetningen vi vil få presentert i Universitetets Aula, en sal med en akustikk og Munch-krydret stemning som virkelig vil gjøre dette til en konsert man ikke kan gå glipp av.

Kjøp billetter til Solveig Slettahjell!

Daniel Herskedal Trio & Marinemusikken

Kjøp billetter | Facebook-event

Tubaisten og komponisten Daniel Herskedal fikk sitt internasjonale gjennombrudd med albumet Slow Eastbound Train i 2015. Siden har han gjort en rekke turnéer med eget ensemble i Europa og Asia, og i 2017 kom albumet The Roc. Begge album har blitt strålende mottatt i internasjonal presse og ført til flere bestillingsverk, blant annet for BBC Concert Orchestra under London Jazzfestival i 2016. På Oslo Jazzfestival vil du få oppleve urfremføringen av det bestillingsverket Old Salt Legends med Daniel Herskedal Trio og Marinemusikken i Universitetets Aula!

Kjøp billetter til Daniel Herskedal Trio & Marinemusikken!