Kjøp billett

Fred Hersch, hyllest til Pastor’n og Prøysen-jazz

13. april 2018

Denne uken kan vi by på en eksklusiv solokonsert og to legendehyllester.

FRED HERSCH

På Nasjonal Jazzscene Victoria vil du kunne få oppleve pianisten som er læremesteren til bl.a Brad Mehldau.  «The most arrestingly innovative pianist in jazz over the last decade”, skrev Vanity Fair om den amerikanske jazzmusikeren, bandlederen, komponisten og pedagogen Fred Hersch. I år kommer han til Oslo Jazzfestival for å spille en eksklusiv solokonsert!

Kjøp billetter til Fred Hersch på Nasjonal Jazzscene Victoria 16.08!

FAMILIEKONSERT MED LILLEBROR

Det er ikke bare bare å gå i gang med å tolke nasjonalskatten Alf Prøysen, men bandet Lillebror klarer det med glans. De leker seg og rører borti både jazz, vise, pop og til dels blues, og vokalist Siril Malmedal Hauge fremfører Prøysen med sunnmørsdialekt. Lillebror gjør ingen skam på Alf Prøysens musikkarv. Tvert imot har de spritet det opp og gitt det nytt liv. Lillebror er Prøysen i ny drakt og en videreføring av musikkarven som de fleste nordmenn har med seg særlig via NRKs programmer.

Kjøp billetter til Lillebror på Nasjonal Jazzscene Victoria 18.08!

ASMUNDSEN & CO – HYLLEST TIL PASTOR’N

Asmundsen & Co er det nye bandet til bassist Tine Asmundsen. Med seg har hun Vidar Johansen og Rune Klakegg som også utgjør Lonely Woman sammen med Tine. I tillegg til denne sammensveisede trioen, er også de unge musikerne Magnus Aannestad Oseth og Terje Engen med i kompaniet.

En annen musiker som Asmundsen har samarbeidet mye med tidligere er legenden Einar Iversen, bedre kjent som Pastor’n.
Pastor’ns karriere som  jazzmusiker startet så tidlig som på slutten av 40-tallet. Han mottok Buddy-prisen allerede i 1958 og er slått til Ridder av 1. klasse i St. Olavs Ordenen. I tillegg til å være en nestor for store deler av Norges jazzliv, har Pastor’n i figurert som en mentor for Asmundsen. Etter flere år med samarbeid bestemte hun seg for at det var på tide å gi tilbake med plata «Pastor’n». Dette er en hyllest til Einar Iversens lange karriere som komponist, og plata inneholder 11 spor fra perioden 1999-2009 hvor Iversen selv har vært med i utvelgingsprosessen av musikken. Verdt å nevne er også at Hilde Brunsvik, frvillig i Oslo Jazzfestival gjennom en årrekke, har skrevet en bok om Pastor’n – Et Jazzliv.

Asmundsen & Co gir nytt liv og uttrykk til Iversens musikk, og vi ser frem til å invitere til en flott ettermiddagshyllest til Pastor’n på Herr Nilsen.

Kjøp billetter til Asmundsen & Co på Herr Nilsen!