Kjøp billett

Kunstkræsj på Oslojazz

02. august 2018

Lørdag 18. august er KUNSTKRÆSJ tilbake på Aker Brygge. Denne gangen inviterer Oslo Jazzfestival og Kunstkræsj til konserter med Tvuru, Hvalfugl og Laura Misch.

Mer info her

Arrangementet er gratis og åpent for alle.
Scenen finner du langs Bryggen, ved overgangen til Tjuvholmen (utenfor Lofoten Fiskerestaurant).

kl. 12.00 Tvuru
Tvuru er en trio med base i Oslo som ved bruk av elementer og formkonsepter fra ulik tradisjonsmusikk jobber med å skape en ny tilnærming og tankemåte til jazzformatet. Ved å bryte instrumentenes normer ved bruk av utvidede teknikker søker bandet å utvide gitartrioens tradisjonelle lydbilde. Musikken er tung, lyrisk, intens, spontan og noe nytt å få med seg!

kl. 13.30 Hvalfugl
Iørefallende melodier i vakre arrangementer. Drøm deg vekk i en salighetsrus når Hvalfugl inviterer deg inn i deres univers, hvor fortellinger fra Skandinaviens gamle musiktradisjoner blir forent med lyden av den moderne «nordiske tonen». Skjæringspunktet mellom det lett svevende og det store tunge finner vi folktrioen Hvalfugl. En trio som har skapt sitt eget lydunivers med melodier inspirert av både den danske og svenske folkemusikktradisjonen.

kl. 15.00 Laura Misch
De siste årene har London blitt en av verdens mest spennende byer for ny og ung jazz som har evnen til å nå ut forbi jazzmenighetens vegger. Den unge saksofonisten, produsenten og vokalisten Laura Misch er en av disse unge musikerne som har blitt frontet av ulike aktører som Red Bull, Jazz FM og Gilles Peterson. På denne konserten vil du oppleve Laura Misch alene med saksofon, synth, loopmaskin og laptop der hun vil presentere et spennende og stemningsfullt lydbilde og topp låtmateriale.

OM KUNSTKRÆSJ
KUNSTKRÆSJ er Aker Brygges nye satsing på unge talenter innen kunst og kultur. Gjennom pop-up arrangementer med toneangivende unge kunstnere og talent innenfor et bredt spekter av sjanger og uttrykksformer har vi satt sammen et kulturprogram av konserter, utstilling, performance, dans og installasjon.

Aker Brygge ønsker å tilby unge ukjente talenter en arena å opptre på, stille ut eller vise seg frem på. Kandidatene velges ut av kurator Maren Selvaag, der én person mottar et kunstnerstipend fra Bydel Aker Brygge. Stipendet vil bli tildelt en ung kunstner med særlig fokus på innovasjon av sitt felt og tverrkunstneriske produksjoner.