Kjøp billett

Jon Christensen vant Ella-prisen

13. august 2018

Årets vinner av Ella-prisen er Jon Christensen!

Begrunnelse:

Ella-prisen er Oslo Jazzfestivals hederspris som utdeles hvert år.

Den tildeles en person som gjennom mange år har gjort en innsats for jazzmiljøet i Oslo, eller en norsk jazzmusiker av høy internasjonal klasse.

I år tildeles prisen en som både har vært viktig for jazzmiljøet i Oslo og som er en av de mest anerkjente norske jazzmusikere internasjonalt. Han har en mildt sagt imponerende CV og har spilt med så å si alt som finnes av nasjonale og internasjonale størrelser. (Her nevnes i fleng: Bjarne Nerem, Arild Wickstrøm, Karin Krog, Einar Iversen, Arild Andersen, Terje Rypdal, Jan Garbarek, Jan Erik Vold, Ketil Bjørnstad, Nils Petter Molvær, Sidsel Endresen, Radka Toneff, Jon Balke, Bendik Hofseth, Knut Riisnæs, med flere.. John Abercrombie, Tomasz Stanko, Eberhardt Weber, Miroslav Vitous, Charles Lloyd, George Russell, John Surman, Steve Kuhn, Ralph Towner, Dino Saluzzi og Keith Jarrett. )

Prisvinneren har medvirket på hundrevis av plateinnspillinger og svært mange av disse på det tyske selskapet ECM. Han fikk Norsk Jazzforums Buddypris allerede i 1967, Oslo Bys Kunstnerpris i 1987, han fylte tidligere i år 75 år og er fremdeles aktiv, han skal blant annet spille på festivalen på Nasjonal Jazzscene Victoria førstkommende torsdag.

Prisen er i år som i fjor utformet av kunstneren Per Inge Bjørlo.

 Oslo Jazzfestivals hederspris;  ”Ella-prisen” for 2018 tildeles musiker Jon Christensen.