Kjøp billett

Usbl sponser Oslojazz

Oslo Jazzfestival er stolte av å kunne ønske boligbyggelaget USBL velkommen som sponsor.

09. april 2019

Usbl går nå inn som økonomisk støttespiller for festivalens omfattende talentutviklingsprogram Nordisk Showcase.

– Som stor aktør i boligbransjen med røtter i Oslo ønsker vi å gi noe tilbake til kulturlivet. Vi vil løfte frem unge talenter som kan utvikle seg videre og skape gode musikkopplevelser for publikum. Det å bringe frem de grunnleggende gode verdiene som ikke nødvendigvis er kommersielle, handler om å ta samfunnsansvar. Vi ønsker at jazzen som en viktig del av kulturlivet, skal vokse og fortsette å gi skaperlyst og glede slik det har vært i generasjoner. Usbl har også de siste årene hatt fokus på å rekruttere unge medlemmer, og det er viktig for oss å vise at vi også satser på unge mennesker og fremtidige talenter, sier Johan Bruun, administrerende direktør i Usbl.

Nordisk Showcase er en av Oslo Jazzfestivals største satsinger de siste årene. Hvert år inviteres studenter fra de beste musikkhøyskolene og -konservatoriene i Norden til å søke om å delta i programmet. De utvalgte får spille to showcase-konserter, delta i mesterklasser med noen av jazzens ypperste musikere i tillegg til praktisk orienterte kurs rettet mot markedsføring og booking.

Usbl Jazztalent-prisen

I tillegg til å støtte Nordisk showcase går Usbl inn for å etablere den nye prisen Usbl Jazztalent som vil deles ut til en ung og lovende jazzmusiker som har gjort seg særlig bemerket i løpet av de siste årene.

– Oslo Jazzfestival ser frem til å kunne dele ut en talentpris sammen med vår nye samarbeidspartner Usbl. Med fokus på ungdom har vi gjennom flere år bygget opp en stor aktivitet som nå kan toppes med utdeling av en pris. Usbl Jazztalent blir utdelt i Operaen i forbindelse med åpningskonserten hvert år, sier festivalsjef Edvard Askeland.

I tillegg til å motta en pris på 30 000 kr som er finansiert av Usbl, vil musikeren bli invitert til å spille på neste års festival.

– Vi er veldig fornøyd med å ha fått et så solid og velrennomert selskap som Usbl med på laget, avslutter festivalsjef Edvard Askeland.

Rabatt til Usbl-medlemmer

For å markere samarbeidet mellom Oslo Jazzfestival og Usbl tilbyr vi rabatterte billetter til Usbls medlemmer.

For å bli medlem av Usbl kan du klikke her.