Kjøp billett

Alf Cranner, Basie Orchestra og mye mer!

Denne ukens slipp byr på alt fra en norsk viselegende og en jazza rapper til et legendarisk storband og svett svensk jazzfunk.

10. mai 2019

The Count Basie Orchestra med gjest Ingar Kristiansen

Count Basie-bandet er fortsatt en institusjon i jazzen 35 år etter at hovedpersonen gikk bort. Flere av musikerne som ble ansatt av Count Basie er fortsatt med og holder tradisjonen i live, de turnérer verden rundt hvert år og gir ut nye plater. I 2018 ble de kåret til årets jazzband i Down Beat og de ble Grammynominert i 2019.

Med seg på scenen på Oslo Konserthus 13.08 har de vår egen Ingar Kristiansen.

Kjøp billett!

Alf Cranner & Knut Reiersrud Band

«82 år gamle Alf er et eventyr. Den siste vi har som var aktiv på 50 tallet, som var venn med Prøysen, Jens Gundersen, Gerd & Otto, ble oppringt av Gerhardsen hver gang han ville tromme sammen til et musikkarrangement – ja du vet, lista går videre og videre», sier gitarist Knut Reiersrud om sin samarbeidspartner Alf Cranner.

Cranner er igjen albumaktuell og i den anledning inviterer vi til konsert på Nasjonal Jazzscene Victoria 17.08 med Knut Reiersrud Band. I tillegg til Cranner og Reiersrud vil du få oppleve musikerne Morten Quenild (tangenter), Roger Arntzen (bass) og Andreas Bye (trommer) på Nasjonal Jazzscene Victorias scene under konserten på Oslo Jazzfestival

Kjøp billett!

Ivan Ave

Ivan Ave har blitt omtalt som byens mest jazza hiphoper. At dette er en uttalelse det er mye sannhet i vil Oslojazz-publikummet definitivt oppleve på Røverstaden. Han har tatt musikken sin til klubber og festivaler i hele verden, enten alene med sin SP-555 på en liten hiphopklubb eller full med jazzkvartett på Nasjonal Jazzscene. På Røverstaden 14.08 vil du oppleve ham med det sistnevnte.

Kjøp billett!

Nils Landgren Funk Unit

Nils Landgren er Sveriges mest kjente jazz- og funktrombonister. Siden 1978 har Landgren samarbeidet med en rekke verdenskjente musikere. Han har spilt med artister som Thad Jones og Björn Skifs, og bidratt på over 500 album av musikere som ABBA, Herbie Hancock, Wyclef Jean, Bernard «Pretty» Purdie, Eddie Harris og The Crusaders.

På nyeste Funk Unit-albumet «Unbreakable» har de fått med seg den amerikanske gitaristen Ray Parker Jr. Albumet fikk strålende kritikker, og med det i bagasjen er vi sikre på at torsdag 15.08 på Røverstaden blir en fest i funkens tegn.

Kjøp billett!

Hot Club de Norvége – 40år!

I år feirer Hot Club de Norvége 40 år og bandet har vært nært knyttet til Oslo Jazzfestival gjennom mange av disse. Nå er det på tide for oss å invitere til en skikkelig bursdagsfest i en av de flotteste salene i byen, nemlig Universitetets Aula.

I tillegg til Hot Club kommer det celebre gjester på besøk; Ola Kvernberg har med fela si, Kari Svendsen tar med både banjoen og “Tanta til Beate” og vi skal få stifte bekjentskap med Ola Erlien som er et ungt gitartalent av de sjeldne innen denne tradisjonen. 

Det blir med andre ord en flott markering av dette unike bandet i Universetets Aula 13.08

Kjøp billett!

The Sinatra Songbook m/ Silya

The Sinatra Songbook er et hardtsvingende jazzband med forkjærlighet for det beste av amerikansk underholdningsmusikk fra det forrige århundret. Med crooneren Ingar Kristiansen i front har det gjennom to tiår blitt levert utadvendte og inkluderende konserter man blir i godt humør av. The Sinatra Songbook feirer sitt 20-årsjubileum med selveste Silya som gjesteartist på Nasjonal Jazzscene Victoria 15.08.

Kjøp billett!

Magnolia Jazzband m/ Adam Douglas

Magnolia Jazzband har vært en sentral del av norsk jazzliv i over 40 år og en viktig del av Oslo Jazzfestival siden festivalen startet i 1986. Forankret i 1920- og 30-tallets New Orleansjazz, har Magnolia Jazzband et rikholdig repertoar og utallige konserter bak seg.

Fjorårets konsert med Magnolia Jazzband på Oslojazz ble arrangert i et av Oslos aller flotteste konsertlokaler, nemlig Nasjonal Jazzscene Victoria. Konserten ble raskt utsolgt og var en suksess vi i år har valgt å gjenta, denne gangen med selveste Adam Douglas som gjestesolist fredag 16.08.

Kjøp billett!