Kjøp billett

Andersen, Wang, Apneseth og Schneider til Oslojazz!

Maria Schneider & Oslo Jazzensemble, Arild Andersen – Sagn, Ellen Andrea Wang – Closeness og Erlend Apnesths Fragmentarium

26. februar 2020

Til nå har Oslo Jazzfestival sluppet årets åpningskonsert The Source of Oslo. Der tar Trygve Seim, Øyvind Brække, Mats Eilertsen og Per Oddvar Johansen med seg en rekke gjester som Solveig Slettahjell, Frode Haltli, Fathy Salama, Sunanda Sharma, derwish-danseren Raed Abd El Ghany og mange fler for å gi sin hyllest til byen Oslo.

Denne uken kan vi røpe fire nye konserter på Chat Noir og i Marmorsalen på Sentralen: Maria Schneider & Oslo Jazzensemble (Chat Noir), Erlend Apneseths Fragmentarium (Marmorsalen), Ellen Andrea Wang – Closeness m/ Arve Henriksen (Marmorsalen) og Arild Andersen – Sagn (Marmorsalen).

På Sentralen fortsetter festivalen å dyrke den norske jazzen. Alle disse konsertene har til felles at de i utgangspunktet var bestillingsverk. Erlend Apneseths Fragmentarium var bestillingsverk for Kongsberg Jazzfestival i 2019 og Ellen Andrea Wangs Closeness for Nasjonal Jazzscene Victoria i 2019, mens Arild Andersens Sagn har 30-årsjubileum som Tingings verk for Vossajazz 1990.

– Dette blir stas! Erlend Apneseth, Ellen Andrea Wang og Arild Andersen er tre musikere som på hver sin måte har banet vei for jazzens store utbredelse. Fra Andersens kontinuerlig utfoldelse siden 60-tallet, via Apneseths folkemusikalske røtter til Ellen Andrea Wangs utforskning av arven etter Charlie Hadens ruvende musikalske univers, sier festivalsjef Øyvind Skjerven Larsen om konsertene i Marmorsalen.

I tillegg til Marmorsalen blir det endelig Oslo Jazzfestival-konserter i den tradisjonsrike salen Chat Noir igjen. Som første Chat Noir-slipp har festivalen valgt å slå på stortromma og inviterer til konsert med Maria Schneider & Oslo Jazzensemble.

Om dette sier festivalsjef Skjerven Larsen:

– Maria Schneider er en sentral størrelse blant jazzens komponister og arrangører. Hennes internasjonale renommé gjør henne særs ettertraktet, og vi er superstolte av å presentere Maria Schneider sammen med Oslo Jazzensemble på festivalen.

Billetter i salg nå!

Foto: Terje Mosnes – Molde Jazzfestival