Kjøp billett

Fieh, Atomic, Craig Taborn og Kongle Trio til Oslojazz!

06. mars 2020

Oslo Jazzfestival har gleden av å runde av denne uken med nok et fantastisk og allsidig slipp: Atomic, Fieh, Craig Taborn (solo) og Kongle Trio.

Denne uken har Oslo Jazzfestival sendt fjorårets Nordisk Showcase-band Kongle Trio til å spille på den omreisende Estiske festivalen Tudengijazz. Vi kan nå med glede også bekrefte at Kongle Trio returnerer til Oslo Jazzfestival for å spille på Caféteateret på Grønland  12. august. Dette blir det første året vi arrangerer konserter på Caféteateret og det markerer også festivalens økte tilstedeværelse i denne delen av Oslo.

Kjøp billetter til Kongle Trio!

Fremtidens legender i Aulaen

Universitetets aula har gjennom en årrekke vært åsted for mange legendariske musikalske møter og opplevelser. Dette har festivalen tidligere markert med festaftenen Mingus i Aulaen med Arild Andersen og ved å invitere Charles Lloyd tilbake til Aulaen. I år ønsker vi heller å skape nye legendariske øyeblikk som kan bli fremtidens snakkis, og med det som bakteppe er vi stolte av å kunne presentere Atomic i Universitetets aula 11. august.

Kjøp billetter til Atomic!

Atomic har tjueårsjubileum i 2020, og startet jubileumsåret med å innta Kafé Hærverk i en hel uke i januar. Over fem dager spilte de femten sett, med all musikken fra fjorten plater. Fullt trøkk hele uka og utsolgt avslutningskonsert har kun gitt lovord i ettertid, og forankret Atomics posisjon som urokkelig instans innen det skandinaviske jazzfeltet. 

Starten og slutten av Victoria-uka

Årets første klubbslipp på Nasjonal Jazzscene Victoria er en mandags- og lørdagskonsert som rammer inn festivaluken med en solo piano og jazza funk: Craig Taborn (solo) og de norske stjerneskuddene Fieh

I samarbeid med Sildajazz i Haugesund har Oslo Jazzfestival fått på plass den fantastiske ECM-tilknyttede pianisten Craig Taborn i programmet. Den prisvinnende pianisten inntar scenen på Nasjonal Jazzscene Victoria for en solokonsert mandag 10. august, og alle som fikk med seg solokonserten hans på ECM-markeringen på samme sted i fjor vet at dette må man få med seg.

Kjøp billetter til Craig Taborn!

Etter flere år med stor begeistring over Fiehs liveopptredener, kom endelig debutplata «Cold Water Burning Skin» høsten 2019. «Fieh låter som en nyåpnet glasscola – og det bruser i hjernen ved første slurk,» skrev Dagens Næringsliv. Nå er de klare for å vise sitt sprudlende og energiske show på Oslo Jazzfestival lørdag 15. august!

Kjøp billetter til Fieh!