Erlend Apneseth Trio

DENNE KONSERTEN BLE ARRANGERT UNDER OSLO JAZZFESTIVAL 2018.

Erlend Apneseth Trio er en del av Oslo Jazzfestivals program for Sentralen 17.08.

Det selges både enkeltbilletter til hver konsert og dagspass for alle konsertene på Sentralen denne dagen.

Fullstendig program for kvelden: Erlend Apneseth Trio, Kaada, Bendik Giske & Amund Ulvestad, Hedvig Mollestad 21:12 (solo) og duoen Jo Berger Myhre & Ólafur Björn Ólafsson.

Erlend Apneseth Trio

Da hardingfelevirtuos Erlend Apneseth debuterte med CD- utgivelsen Blikkspor, var det en blanding av slåtter og improvisasjon som sto side ved side. Nå har han tatt steget ut i et åpent landskap i en trio med bred erfaring fra både improvisasjonsmusikk og rock.

Bandlederen er en av landets fremste hardingfeleutøvere, opptrer i A-klassen under Landskappleiken, har vært solist med Bergen Filharmoniske Orkester, mottatt en rekke priser og ble i fjor nominert til Spellemann både i kategorien åpen klasse og i folkemusikklassen.

Erlend Apneseth Trio består av trommeslager Øyvind Hegg-Lunde (Electric Eye, Building Instrument, José González) og gitarist Stephan Meidell (Cakewalk, Krachmacher) og Apneseth selv.

Trioens første album Det Andre Rommet kom i 2016 og fikk fantastiske anmeldelser i alt fra MOJO til Dag & Tid. De har en leken håndtering av tradisjon på den ene siden og eksperimentering på den andre siden. Jazznytts Maren Ørstavik beskriver dette godt: – «de ukjente og mer eksperimentelle klangene låter forunderlig gjenkjennelige, samtidig som tradisjonselementene låter nye og friske».

På Oslo Jazzfestival får vi oppleve denne glimrende trioen i Forstanderskapssalen på Sentralen.