Gilberto Gil

Oslo Konserthus

tirsdag 13. august, kl. 20.00

Kjøp billett 520-590

Endelig har vi gleden av å presentere Gilberto Gil på Oslo Jazzfestival. Det er nå ti år siden sist da han var i Oslo og spilte for et utsolgt Rockefeller under Oslo World.

Gilberto Gil ble kjent på slutten av 60-tallet da han og andre unge brasilianske musikere startet Tropicália-bevegelsen. Gjennom politiske tekster brøt de med det brasilianske militærregimets kontrollerte popmusikk og aktiviserte unge mennesker. I 1969 ble Gil arrestert og levde i eksil i London i tre år, før han igjen kunne returnere etter regimets fall.

Gilberto Gil har spilt inn over 60 album, og har samarbeidet med musikere som Caetano Veloso, Jimmy Cliff og Bugge Wesseltoft. Samarbeidet med Bugge resulterte i albumet «O sol de Oslo» som ble innspilt i Rainbow studio av Jan Erik Kongshaug i 1998. Gil har vunnet to Grammy-priser, og ble i 2003 hedret med Storkors av Den Kongelige Norske Fortjenstorden. Fra 2003 til 2008 var han Brasils kulturminister under president Luis «Lula» Da Silvas styre.

Hans musikalske stil er påvirket av en rekke av ulike sjangre som rock, bossa nova, samba, reggae og pop. I følge Gil selv tar sangtekstene for seg alt fra det daglige familieliv til politiske, sosiale og kulturelle bevegelser.

Under konserten i Oslo Konserthus vil Gilberto Gil fremføre låter fra sitt nyeste album «OK OK OK» sammen med et utvalg klassikere.

Gilberto Gil – vokal, gitar
Bem Gil – vokal, gitar
Nara Gil – vokal
Jose Gil – trommer, perkusjon
Bruno Di Lullo – bass
Domenico Lancellotti – trommer, perkusjon
Danilo Andrade – keyboard
Thiago Queiroz – saksofon, fløyte
Diogo Gomes – horn