Ketil Bjørnstad – Verden som var min

Oslo Jazzfestival er stolte av å kunne invitere til åpningskonserten «Verden som var min» med Ketil Bjørnstad, i anledning hans 50-årsjubileum som artist.

Jubileumskonserten fanger hovedlinjene i Ketil Bjørnstads karriere, fra han debuterte med Oslo-Filharmonien i 1969 til han spilte inn sin siste plate i Abbey Road-studioet i London i 2018.

Ketil Bjørnstad har gitt ut en rekke album på bl.a ECM og solgt mer enn en halv million plater over hele verden. Blant hans mange tilhengere finner man den legendariske franske filmskaperen Jean-Luc Godard som har benyttet seg av Bjørnstads musikk i en rekke av sine filmer.

Bjørnstad beveger seg sømløst fra klassisk til jazz og avantgarde, noe han har gjort gjennom hele sin karriere. På sitt debutalbum med eget materiale stilte han opp med stjernelaget Arild Andersen, Jon Eberson og Jon Christensen i kompet.

På konserten i Operaen kan vi igjen få oppleve Bjørnstad med en rekke gjestemusikere og overraskelser. Ole Paus, Anneli Drecker, Lill Lindfors, Kristin Asbjørnsen, Svante Henryson, Audun Erlien, Frode Alnæs og Rune Arnesen blir alle å se på scenen denne kvelden med Bjørnstad.

«Verden som var min» blir en av flere markeringer av 2019 som det store Bjørnstad-året. Det blir nye plateutgivelser, enda en bokutgivelse og en rekke konserter i både inn- og utland.