Informasjon om frivillighet

Bli frivillig på Oslo Jazzfestival
 Hvert år trenger Oslo Jazzfestival flere frivillige som kan være med på å gi publikum fantastiske musikkopplevelser. For å kunne gjennomføre en festival med 70-90 konserter i løpet av en uke, har vi behov for mange frivillige. Hvert år er det over 250 frivillige som gjør en fantastisk innsats og flere kommer tilbake hvert år. Likevel trenger vi stadig nye frivillige og håper på at du vil være med som frivillig på Oslo Jazzfestival 2019. Det å være frivillig er sosialt og hyggelig. Du møter nye mennesker som har samme interesser og får med deg mange bra konserter.

Søknadsskjema finner du her.

Spørsmål? Send en e-post til frivillig@oslojazz.no

Dette får du som frivillig:

  • Gratis festivalpass
  • T-skjorte
  • God mat og drikke på vakt
  • Rabatter på utvalgte restauranter og spillesteder i forbindelse med festivalen.
  • Delta på kick-off og avslutningsfest

Hvor mye må jeg jobbe?
For å få festivalpass må du jobbe minimum 15 timer til sammen. Dette kan for eksempel være 1-2 lange vakter eller 3-4 korte vakter.

Hva kan jeg jobbe med?
Det er mange spennende oppgaver som skal gjennomføres, så du kan selv velge noe som passer med dine interesser. Oppgavene er delt inn i egne grupper med ledere som gir deg den opplæringen du trenger.

Internservice 

Jazzkantina: Sørger for at fellesområdet er festivalens triveligste møtepunkt for frivillige, artister og gjester som kommer hit for å mingle og spise gode måltider. Gruppa har også ansvar for å organisere og servere lunsj og middag.

Miljøgruppa: Har ansvar for arbeidsmiljø og for at festivalen er miljøvennlig.

Improgruppa: Hjelper til der det trengs

Produksjon

Stedsansvarlig: Kontaktperson ute på spillestedene. Fungerer som bindeleddet mellom artistene, spillestedets personell og Oslo Jazzfestival. Sørger også for at musikerne føler seg godt ivaretatt.

Publikumsverter: Sørger for at publikum blir godt ivaretatt. Har ansvar for køhåndtering, salg, validering av billetter.

Hospitality: Bestiller, pakker og frakter mat, drikke, snacks og frukt til artistene på spillestedene.

Teknisk: Sørger for at nødvendig utstyr på scenene kommer opp og ned til riktig tid. Gruppa har også ansvar for at høyttalere flyttes og at instrumentene kommer til riktig sted.

Transport: Sjåfør for artistene

Kommunikasjon

Media: Tilrettelegger for pressens arbeid, kontaktskapende arbeid overfor norsk og internasjonal presse, produserer tekster og har ansvar for publisering i sosiale medier.

Foto: Denne gruppa fotograferer og filmer under festivalen, primært på konsertene.

Festivalresepsjon: Har ansvar for akkrediteringer til frivillige, musikere, presse og gjester. Festivalresepsjonen fungerer også som en informasjonssentral.

Promo: Deler ut programmer og annen relevant informasjon til forbipasserende på gata og kjører også dette ut til butikker, kjøpesentre, spillesteder, hoteller og andre festivaler. Arbeidet starter i god tid før sommerferien, og for noen vil det derfor være mulig å gjøre unna jobben før festivaluka mens andre vil jobbe dagtid rett før og under festivalen.

Profilering: Sørger for at spillestedene fremstår med festivalens visuelle profil. Monterer bannere, flagg, roll-ups, plakater og annet PR-materiell. Vi har også ansvar for sponsorprofilering. Arbeidet foregår stort sett på ettermiddag/kveld avhengig av konsertprogrammet.