11. - 17. AUG 2024
Program
23/08/2021

Pat Metheny til Oslo Jazzfestival 2022!

Første artist er klar for Oslo Jazzfestival 2022!

Etter en uke med fullsatte hus og fantastiske konserter er jubileumsfestivalen tilhører nå Oslo Jazzfestival 2021 historiebøkene og tiden er inne for å se fremover.

– Tusen takk til alle musikere, publikum, frivillige og samarbeidspartnere for årets festival i jazzhovedstaden. Det har vært syv vidunderlige dager med fantastiske konsertopplevelser, og det er med det en glede å annonsere at Pat Metheny Trio kommer til oss 13. august neste år, sier festivalsjef Øyvind Larsen.

Pat Metheny Trio vil opptre i Oslo Konserthus, 13. august 2022.

Dette er første gang Metheny opptrer på Oslo Jazzfestival.

Billettsalget er allerede i gang. Kjøp billetter her.

Pet Metheny Trio

Noen artister er av et slikt kaliber at et samarbeid med dem ofte listes opp som karrieremessige høydepunkt i andre artisters biografier. En musiker som har blitt nevnt i en rekke Oslo Jazzfestival-relaterte artisttekster er Pat Metheny, uten at han selv har spilt på festivalen. I 2022 vil dette snu da Oslo Jazzfestival endelig kan invitere til konsert med gitarlegenden Metheny.

Pat Metheny ble født i USA i 1954 og fikk sitt gjennombrudd i 1974 med Gary Burtons kvartett. Metheny har siden gjennombruddet fremstått som en innovatør både utstyrsteknisk og som musikalsk brobygger mellom jazz og andre sjangre. Han har mottatt Grammy-priser, skrevet filmmusikk og bøker. Metheny har samarbeidet med kjente navn som Chick Corea, Michael Brecker, Herbie Hancock, Joni Mitchell og David Bowie, samt norske Jan Garbarek og Silje Nergaard.

Under Oslo Jazzfestival vil han opptre i Oslo Konserthus med trioen sin bestående av den polske bassisten Darek Olszkiewicz og den amerikanske trommeslageren Joe Dyson. To musikere som har vært å se på scenen med artister som Dr. Lonnie Smith, Ellis Marsalis, Christian Scott, Esperanza Spalding, Brad Mehldau, Eddie Henderson, Charles Lloyd og ikke minst Pat Metheny.

11. - 17. AUG 2024

Generelle henvendelser og booking:info@oslojazz.no22 42 91 20
Følg oss:FacebookInstagram
Kode:Bjerk


Image of sponsorImage of sponsorImage of sponsorImage of sponsorImage of sponsorImage of sponsor