13. - 19. AUG 2023
Program
14/08/2020

Årets Ella-pris

Ella-prisen ble delt ut i kveld!

Ella-prisen er Oslo Jazzfestivals hederspris som utdeles hvert år. Den tildeles en person som gjennom mange år har gjort en innsats for jazzmiljøet i Oslo, eller en norsk jazzmusiker av høy internasjonal klasse. Prisen er utformet av kunstneren Per Inge Bjørlo.

Årets Ella-pris ble i dag tildelt Hanna Paulsberg i forkant av hennes konsert på Nasjonal Jazzscene Victoria med det albumaktuelle bandet Finity.

Festivalens begrunnelse:

Saksofonist, komponist og bandleder Hanna Paulsberg har gjort en uvurderlig innsats for å spre informasjon om Oslo Jazzfestival i en årrekke gjennom sitt musikalske virke. Med hennes egne Hanna Paulsberg Concept, hvor både Magnus Broo og Knut Riisnæs har gjestet. Med GURLS, Ellen Andrea Wangs Songs from Land, og med Bugge Wesseltofts New Conception of Jazz. I festivalens hyllester til Nora Brockstedt og Joni Mitchel,l og i år med bandet Finity.

I tillegg til de nevnte navnene har Hanna Paulsberg spilt med navn som Bobo Stenson, Marilyn Mazur, Svante Thuresson, Jimi Tenor, Jan Eggum og i Trondheim Jazzorkester med Chick Corea, Marius Neset, Come Shine, Elin Rosseland, Skrap og Motorpsycho.

Hennes eget Hanna Paulsberg Concept platedebuterte allerede i 2012, og nå i år feirer hennes bandkonsept med Oscar Grönberg, Trygve Waldemar Fiske og Hans Hulbækmo 10 år.

Paulsberg vokste opp i Rygge utenfor Oslo, og begynte å spille saksofon etter å ha hørt Stan Getz, som ble en viktig inspirator for hennes formative år. Senere studerte Paulsberg på NTNUs jazzlinje i Trondheim, hvor hun i 2015 ble titulert NTNU-ambassadør.

I tillegg til flerfoldige spillejobber på Oslo Jazzfestival og rundt på landets mange klubber og jazzfestivaler, har Hanna Paulsberg turnert i land som Madagaskar, Indonesia, Singapore, Grønland, Tyskland, Irland, England og i store deler av Øst-Europa.

Med dette har Paulsberg deltatt som utøvende musiker, med en særdeles høy internasjonal kvalitet under Oslo Jazzfestival gjennom flere år, og tildeles herved Oslo Jazzfestivals pris «Ella-prisen» 2020.

13. - 19. AUG 2023

Generelle henvendelser og booking:info@oslojazz.no22 42 91 20
Følg oss:FacebookInstagram
Kode:Bjerk


Image of sponsorImage of sponsorImage of sponsorImage of sponsorImage of sponsorImage of sponsor