11. - 17. AUG 2024
Program
28/11/2022

Jazz på MUNCH: Vår 2023

Oslo Jazzfestival er stolt av å kunne presentere vårprogrammet for Jazz på MUNCH!

Jazz på MUNCH er en serie med røtter tilbake til 1960-tallet da Karin Krog og Johs Bergh inviterte artister som Jan Garbarek, Svein Finnerud, Bill Evans og Egil Kapstad til legendariske konserter i festsalen på Tøyen. I 2017-2018 programmerte Jassbox konsertserien, og nå viderefører MUNCH live denne stolte tradisjonen i det nye museet i Bjørvika, med en serie konserter programmert i samarbeid med Oslo Jazzfestival.

Denne våren vil publikum få anledning til å oppleve Karin Krog med John Surman & The Valhalla Quartet, AKI: Lucia Cadotsch/Kit Downs/Phil Donkin/James Maddern og Gard Nilssen Acoustic Unity i Festsalen på MUNCH.

  • 22/3 20:00: Karin Krog m. John Surman & The Valhalla Quartet

På kvelden den 15. april 1966 satt Karin Krog ved siden av Thelonious Monk med en kopp te på Hotell Continental, og hørte på at han ble intervjuet av NRK. Monk hadde akkurat spilt en fantastisk konsert i Aulaen, og Krog lovet seg selv at hun en dag skulle synge noen av hans fine komposisjoner.

Det har tatt Krog 50 år å få prosjektet gjennomført, men nå er tiden kommet. Hun presenterer konserten «Te med Thelonious Monk», som inneholder et knippe Monk komposisjoner i ny drakt, arrangert av John Surman og Valhalla Quartet.

Foto: Erik Paus

  • 19/4 20:00: AKI: Lucia Cadotsch/Kit Downs/Phil Donkin/James Maddern

Lucia Cadotsch er en sveitsisk jazzvokalist, som holder til i Berlin. I sitt nye band AKI har hun slått seg sammen med en trio av engelske jazzmusikere. Sammen utforsker de sin kjærlighet til uoppdagede sanger, i en intim kammerjazz-stil.

Pianisten Kit Downes er en etablert jazz-musiker, som ofte bidrar på innspillinger gjort av plateselskapet ECM. Musikken som AKI spiller er akustisk, og skaper en avslappet og varm atmosfære. Repertoiret spenner fra Kurt Weill til Randy Newman, i tillegg til deres egne komposisjoner. Medlemmene i gruppen kjenner hverandre godt, og med bandet AKI har de endelig klart å realisere en langvarig drøm: Å spille sammen for å lage en helt spesiell musikalsk opplevelse.

Foto: Juliane Schütz
  • 24/5 20:00: Gard Nilssen Acoustic Unity

Musikken til Gard Nilssen Acoustic Unity er komponert med fokus på samspill, groove, dynamikk og energi, med masse rom for improvisasjon. Trioen tar eierskap til 60- og 70-tallets free-bop tradisjon innenfor jazzen. Likevel retter gruppen blikket fremover: Kraften i uttrykket og arrangementenes friske karakter bidrar til å plassere musikken i vår tid.

Gruppens siste LP, Elastic Wave, ble utgitt i 2022 på ECM Records. I løpet av kveldens konsert lover gruppen overraskelsesgjester på scenen.

Petter Eldh – kontrabass
Gard Nilssen – trommer
André Roligheten – saksofoner, klarinett
Pluss gjester

Foto: Christoph Charpenel

Les mer om programmet og kjøp billetter via MUNCHs websider.

11. - 17. AUG 2024

Generelle henvendelser og booking:info@oslojazz.no22 42 91 20
Følg oss:FacebookInstagram
Kode:Bjerk


Image of sponsorImage of sponsorImage of sponsorImage of sponsorImage of sponsorImage of sponsor