11. - 17. AUG 2024
Vårens Jazz på MUNCH-program er klart!

Vårens Jazz på MUNCH-program er klart!

Vi har gleden av å presentere tre fantastiske artister til vårens Jazz på MUNCH

Denne våren vil publikum få anledning til å oppleve Tord Gustavsen, Veslemøy Narvesen og Samora Pinderhughes i Festsalen på MUNCH.

  • 06/03 20:00: Tord Gustavsen Trio

Tord Gustavsen er tilbake i trioformat, med ny vinkling på den melodiøse og ettertenksomme jazzen som har fengslet lyttere over hele verden.

Gustavsens trio-album fra 2003 til 2007 – «Changing Places», «The Ground» og «Being There» – fikk oppsiktsvekkende respons fra både publikum og kritikere, og trioen opplevde som første band noensinne å få et instrumental-album på førsteplass på VG-lista i Norge. Etter dette har Gustavsen gitt ut fire sterke album i varierende formater, i tillegg til side-prosjekter med bl.a. Solveig Slettahjell, Kristin Asbjørnsen og koret SKRUK, samt arbeid som kapellmester og musikalsk leder. Han har vunnet Spellemannsprisen og NOPAs Musikkpris for beste populærmusikalske komposisjon, og mottatt tallrike andre kritikerutmerkelser. Gustavsens stadige søken etter den rene og vakre tonen i hver strofe som spilles, er blitt et sterkt varemerke.

Denne kvelden får vi oppleve Tord Gustavsen Trio med den profilerte bassisten Steinar Raknes i tillegg til trommeslager Jarle Vespestad, som har vært med på alle utgivelsene. Med utsøkt følsomhet og intenst samspill leverer denne trioen melodiøs og kreativ kammerjazz. Musikken er blitt omtalt som «ordløse salmer» eller «abstrakt gospel». Alt finner sin naturlige plass i det nye, men gjenkjennelige Tord Gustavsen-universet – et univers der den sterke melodien leder an, og den meditative tilstedeværelsen bestemmer hva som skjer videre.

Tord Gustavsen (piano), Steinar Raknes (bass), Jarle Vespestad (trommer)

  • 10/04 20:00: Veslemøy Narvesen

Veslemøy Narvesen er en av de mest aktive, unge stemmene på den norske jazzscenen i dag. Med utgangspunkt i et bredt sjanger-uttrykk skaper Veslemøy Narvesen musikk som utfordrer og beveger med fryktløshet. Hennes inspirasjon er hentet fra ulike musikalske ytterpunkter som nordisk avantgarde til singer/songwriter på dialekt. Musikken utfolder seg som et unikt og mangfoldig tilskudd til den norske jazzscenen med sin sofistikerte miks av pop og jazz. Det hele bindes sammen av den syngende trommeslager Veslemøy Narvesen, som sammen med sine medvirkende musikere skaper et sjanger- og tidløst uttrykk.

I 2020 ble Narvesen tildelt Oslo Jazzfestival sin USBL-talentpris og debuterte med sitt første prosjekt i eget navn på festivalen året etter. Etter å ha fungert som et band med ulik besetning har Veslemøy samlet trådene ved å ta prosjektet videre under eget navn, der besetningen varierer. Høsten 2023 kom hennes debut-fullengder “We Don’t Imagine Anymore” på Jazzland Recordings, bestående av 10 spor som på hver sin måte reflekterer hennes musikalske personlighet, til strålende kritikker.

Veslemøy Narvesen (trommer og vokal), Nicolas Leirtrø (kontrabass), Håvard Aufles (tangenter), Oliver Skoe-Due (piano/vokal), Zakarias Meyer Øverli (sax), Selma French (fiolin og vokal)

  • 15/05 20:00: Samora Pinderhughes

Samora Pinderhughes er en komponist, pianist, filmskaper og multidisiplinær artist kjent for slående intimitet og nøye utarbeidede, radikalt ærlige tekster, i kombinasjon med musikalitet av høyt nivå og gripende visuelle bilder. Han er en ekstraordinær samspiller med et øye for det større bildet, og har blant annet samarbeidet med navn som Robert Glasper, Karriem Riggins og Common, som del av ensemblet August Greene. Han er også kjent for å bruke musikken til å undersøke sosiopolitiske problemer, og jobber i tradisjonen til the black surrealists.

Pinderhughes har laget musikk siden han var to år gammel, og begynte å spille piano som syvåring. Livet hans endret seg for alltid da han ble tilbudt plass i the Young Musicians Choral Orchestra program, et åpent undervisningsprogram for ungdom fra the Bay Area, hvor han vokste opp. Her studerte han harmoni for første gang, lærte om jazz, og begynte å komponere. Han studerte også musikk i Cuba da han bodde der som liten. Etter videregående flyttet Samora til New York for å studere ved Juilliard, under mesterlærerne Kenny Barron og Kendall Briggs. Det var også her han møtte sin mentor, den McArthur-vinnende dramatikeren Anna Deavere Smith.

Dette møtet ledet Pinderhughes til tekstskriving, og å kombinere film og teater med musikken hans på nye måter. Hans første, store politiske prosjekt var The Transformation Suite, som kombinerer musikk, teater og poesi med formål å undersøke den radikale motstandshistorien innad i de afrikanske diaspora miljøene. Dette prosjektet er etterfulgt av The Black Spring EP (2020) og hans kritikerroste album GRIEF (2022).

Samora Pinderhughes (vokal, keys), Elena Pinderhughes (fløyte), Chris Patishall (piano), Elliott Skinner (vokal, gitar), Joshua Crumbly (bass)

For alle konsertene gjelder:

Dørene åpner 19:00

Konsertstart 20:00

Sitteplasser

Les mer om programmet og kjøp billetter via MUNCHs websider.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Med vårt nyhetsbrev vil du motta regelmessige oppdateringer om artist-bekreftelser, programendringer, og annen relevant informasjon og nyheter.
<Tilbake