Kjøp billett

Komplett program!

I dag presenterer Oslo Jazzfestival sitt komplette program

11. juni 2019

Etter en vår med spennende slipp og salgssuksesser kan hovedstadens befolkning forvente seg jazz i alle former og fasonger og trolig flere utsolgte hus.

Årets festivalprogram kan du finne her.

Nedlastbar versjon av programmet finner du her.

Årets festivalapp kan lastes ned her for Android og her for iPhone.

– I år ser det ut til at det er lurt å bestemme seg tidlig og kjøpe billetter i god tid til årets festivalkonserter. De mest populære konsertene er det allerede stor rift om, og noen er allerede utsolgt. Vi gleder oss og garanterer store musikalske opplevelser enten i konsertsaler eller på klubber. Noe vil være velkjent og noe ukjent, siden i vi forsøker å dekke alle undersjangrene innen jazz, sier festivalsjef Edvard Askeland.

Tidligere denne vinteren og våren har festivalen sluppet navn som Ketil Bjørnstad, Gilberto Gil, Susanna & the Brotherhood of our Lady, The Quintet feat. Calle Neumann, Hanna Paulsberg Concept + Magnus Broo, Maj Britt Andersen & Lars Saabye Christensen Ensemble, Taksim Trio, Marilyn Mazur’s Shamania, Maja Ratkje & Stian Westerhus UNPLUGGED, Nils Petter Molvær & Nordic Voices,  Miles Davis – Kind of Blue w/ Mathias Eick & friends, og mange flere. Sistnevnte konsert er en feiring av tidenes mestselgende jazzalbum på dagen 60 år etter at albumet ble sluppet.

Denne uken kan festivalen røpe følgende konserter: Ivan Mazuze, Monsterjazz, Trøen Arnesen Kvartett, Li Xiaochuan m/ Staffan William-Olsson Kvartett, Duetrost, David Skinner Trio og Øvre Foss Storband m/ Knut Riisnæs. 

Se fullstendig program og kjøp billetter!

Årets konserter vil bli arrangert på Operaen, Oslo Konserthus, Universitetets aula, Nasjonal Jazzscene Victoria, Cosmopolite, Herr Nilsen, Sentralen, Grønland kirke, Paulus kirke og Melahuset.

Samarbeid, sosial profil og fremtidens jazzstjerner

Festivalen arrangeres som alltid i uke 33, en periode det arrangeres en rekke festivaler i Oslo. Festivalen har alltid levd godt med det og har et godt forhold til byens festivalkolleger. I år samarbeider festivalen nok en gang med Oslo Kammermusikkfestival. Denne gang er det konserten med Håkon Kornstad Trio & Det Norske Kammerorkester i Paulus kirke festivalene arrangerer i fellesskap. 

Et nytt og gledelig samarbeid av året er mellom Oslo Jazzfestival og Melafestivalen. På Melahuset inviterer Oslojazz og Mela til tre arrangementer:  13/8 spiller Oslo-baserte Ivan Mazuze, 14/8 spiller det britisk-pakistanske samarbeidsprosjektet Tenderlonious & Jaubi og 15/8 inviterer Bugge Wesseltoft til jamsession.

I tillegg til å invitere til ordinære konserter sørger Oslo Jazzfestival for jazz til de som ikke har anledning til å ta turen til byens spillesteder. Festivalen sender 40-årsjubilantene (som også spiller på festivalen) på turné for å besøke en rekke av byens seniorer. I tillegg til dette tar festivalens Nordisk Showcase-artister turen til Bredtveit- og Ila fengsel der det arrangeres minifestival for de innsatte.

Nordisk Showcase er festivalens jazztalentsatsing der jazzstudenter fra hele Norden søker om å få delta. Over 100 band søkte om å få være med i år, men kun 12 band med musikere fra Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island og Estland kom gjennom nåløyet. Musikerne får mesterklasser med noen av jazzens ypperste musikere i tillegg til å spille to showcase-konserter som er gratis for publikum. En ypperlig måte å få med seg fremtidens jazzstjerner på noen som kan oppleves som et jazzens By:larm for publikummere. 

Årets Nordisk Showcase-band er Damata, Kongle Trio, Chuck People, Benjamin Mørk, Majorstuen ØrkenbluesEsemble, Svaneborg Kardyp, Olimpias Orkan, Leirblaa, Gnathic Trio, Strata, Marína & Mikael og Allianss.

Oslo Jazzfestival arrangeres fra 11. til 17. august.