Kjøp billett

Årets åpningskonsert!

Årets åpningskonsert er en hyllest til Oslo med The Source of Oslo!

14. februar 2020

Oslo Jazzfestivals åpningskonserter har tidligere hyllet legendariske musikere som Nora Brokstedt, Radka Toneff og Joni Mitchell, med stor suksess. I år velger festivalen i stedet å vie hyllesten til en stor gruppe mennesker, et samfunn og et sted, byen Oslo.

Hyllesten finner sted i Den Norske Opera & Ballett 9. august kl. 17:00 og billettsalget er allerede i gang!

Kjøp billetter her!

The Source har over de siste to tiårene blitt en bunnsolid jazzinstitusjon i Oslo. Kvartetten bestående saksofonist Trygve Seim, trombonist Øyvind Brække, bassist Mats Eilertsen og trommeslager Per Oddvar Johansen markerte i 2019 25-årsjubileum for prosjektet The Source of Christmas på Cosmopolite, der de gjennomførte en helg med maratonkonserter til stående applaus. De har også bemerket seg med the Source of Summer-albumet og -konsertene på Nationaltheatret, spennende samarbeid med Motorpsycho og ikke minst som kvartetten the Source.

– Vi gleder oss stort til å presentere The Source of Oslo på vår åpningskonsert i Operaen. Institusjonen The Source har i flere tiår presentert improvisasjonsmusikk med impulser fra all mulige verdenshjørner. The Source of Oslo blir en festaften hvor den grenseløse musikken skal hylle Oslo by, sier festivalsjef Øyvind Skjerven Larsen.

Les mer om konserten her.