Kjøp billett

Solveig Slettahjell med the Source of Oslo

21. februar 2020

Forrige uke ble det klart at årets åpningskonsert for Oslo Jazzfestival er The Source of Oslo i Den Norske Opera & Ballet 9. august.

Kjøp billetter nå!

Oslo Jazzfestivals åpningskonserter har tidligere hyllet legendariske musikere som Nora Brokstedt, Radka Toneff og Joni Mitchell, med stor suksess. I år velger festivalen i stedet å vie hyllesten til en stor gruppe mennesker, et samfunn og et sted, byen Oslo. Til å gjennomføre hyllesten til byen har festivalen invitert kvartetten the Source, bestående av saksofonist Trygve Seim, trombonist Øyvind Brække, bassist Mats Eilertsen og trommeslager Per Oddvar Johansen.

The Source of Oslo blir kvartettens og festivalens hyllest til Oslo. Byen, folka, musikerne og musikken.

Tradisjon tro har The Source invitert med seg en rekke gjestesolister og musikere til å opptre med dem. Det blir heldigvis noen gjengangere fra The Source-universet, som bl.a derwish-danseren Raed Abd El Ghany og musikerneFathy Salama (piano), Jai Shankar (tabla), Sunanda Sharma (vokal), Frode Haltli (trekkspill),og mange andre. I tillegg til disse vil det være en bukett med gjestesolister som deler scenen med The Source. Den første gjestesolisten som offentliggjøres er publikumsfavoritten Solveig Slettahjell.

– Vi gleder oss stort til å få Solveig Slettahjell med på åpningskonserten i Operaen. Hennes varme og sterke stemme har preget jazzen over langt tid og det er en ære få invitert Solveig til vår hyllest til Oslo, sier festivalsjef Øyvind Skjerven Larsen.

Solveig Slettahjell er aktuell med nytt album i september i år der hun og bandet arbeider med sanger fra jazztradisjonen og tilliggende kuriosa, samt et par egenkomponerte låter.  Plata blir Slettahjells 14. album siden debuten med Slow Motion Orchestra i 2001.

Når Slettahjell gjester The Source of Oslo så er det derimot Oslo som er i fokus. Hva som blir fremført er ikke kjent, men det vil være musikk som tydelig representerer Oslo.

Foto: Anders Lien