13. - 20. AUG 2022
Program
Amalia Umeda Quartet
Forstanderskapssalen, Sentralen20/0819:30Kjøp billett

Amalia “Umeda” Obrębowska er en polsk fiolinist og komponist som vil gjøre seg godt bemerket på den europeiske jazz- og improscenen i fremtiden. Hun er en av de utvalgte til det Europeiske Footprints-prosjektet, der Oslo Jazzfestival er partner. Med Amalia Umdea Quartet står hun med en fot i den eksperimentelle samtidsjazzen og en fot i tradisjonell slavisk folkemusikk.

Amalia Obrębowska har tidligere samarbeidet med musikere som Jim Black, Maciej Obara, Miles Perkin og Mike Stern. Hun ble undervist av de anerkjente fiolinistene Henryk Gembalski og Mateusz Smoczynski. Til tross for hennes unge alder har Obrębowska mottatt priser som publikumsprisen ved The International Zbigniew Seifert Jazz Violin Competition I 2018, og spilt på en rekke festivaler i Polen og resten av Europa.

Med seg i bandet har hun Franciszek Raczkowski på piano, Michał Aftyka på kontrabass og Michał Szeligowski på trommer, alle tidligere studievenner fra Academy of Music i Katowice. Nysgjerrige publikummere kan forberede seg på konserten ved å lytte til deres glimrende debutalbum «Nowoświt» fra april i år i forkant av kvartettens konsert i Forstanderskapssalen.

13. - 20. AUG 2022

Generelle henvendelser og booking:info@oslojazz.no22 42 91 20