16. - 22. AUG 2021
Program
Anja Lauvdal (solo)
Hvelvet, Sentralen
21/08
18:00
Kjøp billett

Anja Lauvdal er en av landets mest aktive og allsidige musikere og komponister. Hun har vunnet Oslo Jazzfestivals Young Star-pris og i 2021 er hun utnevnt til NTNU-Ambassadør. Hun var Artist in Residence på Punkt-festivalen i 2020, og skrev bestillingsverket "The School of Lost Borders" til samme festival. Sammen med Heida Johannesdottir har hun laget bestillingsverk for Trondheim Jazzorkester, Ny Musikks Only Connect og til dansicalen We Come in Peace på Dansens Hus/Ultima (Kritikerprisen 2020).

Hun var musikalsk leder for Oslo Jazzfestivals Hyllest til Joni Mitchell i 2018. Hun har både skrevet bestillingsverk for og er ofte utøver i Trondheim Jazzorkester. Lauvdal er kjent for sine arbeider innen friere jazzuttrykk og improvisasjonsmusikk, men har også spilt i en rekke andre konstellasjoner, ofte med et mangefasettert uttrykk som beveger seg innom eksperimentell pop, rock og folkemusikk så vel som jazz.

Fire ganger Spellemannsnominert med trioen Moskus. Hun har turnert i inn- og utland de siste ti årene med folk som: Jenny Hval, Ola Kvernberg, Susanna, Nils Bech og Erlend Apneseth, i tillegg til egne band som Broen og Skadedyr.

Til årets festival får vi se Anja Lauvdal solo i Hvelvet på Sentralen, og vi kan ikke vente med å se hva hun har funnet på.

English
Norsk