13. - 20. AUG 2022
Program
Anthony Braxton: Diamond Curtain Wall Trio
MUNCH - Festsalen19/0819:00Kjøp billett

Enkelte artister har stått på Oslo Jazzfestivals ønskeliste i en rekke år. En av disse er den amerikanske komponisten og saksofonisten Anthony Braxton. På festivalens nest siste dag kan Oslojazz-publikummet endelig få oppleve legenden på scenen i Festsalen på MUNCH.

På årets festival tar Anthony Braxton med seg prosjektet Diamond Curtain Wall Trio medportugisiske Susanna Santos Silva (trompet) og amerikanske Adam Matlock (akkordeon).

Anthony Braxton er en av viktigste musikerne, komponistene, pedagogene og kreative tenkerne av sin generasjon. Den prisvinnende musikeren har siden sin debut i 1968 har han vært en artist som aldri har vært redd for å gå sine egne veier. Han blir omtalt som en radikal konseptualist som like gjerne blir sammenlignet med Stockhausen som John Coltrane og Albert Ayler, og henter like mye inspirasjon fra klassisk, jazz og avantgarde, som nord-amerikansk urfolksmusikk. Han er høyt verdsatt som musiker for sin kompromissløse holdning til sitt kunstnerskap, og for mentorskapet og inspirasjonen han har gitt generasjoner av yngre musikere.

Med Diamond Curtain Wall Trio er det egentlig et fjerde medlem, programmeringsspråket og -rammeverket SuperCollider. Her benytter han seg av SuperCollider i samspill og improvisasjon, sammen med Santos Silva, Matlock og seg selv. Resultatet er unektelig unikt, og du vi ser frem til å presentere dette Festsalen.

  • Anthony Braxton - saksofon
  • Susanna Santos Silva – trompet
  • Adam Matlock - akkordeon
13. - 20. AUG 2022

Generelle henvendelser og booking:info@oslojazz.no22 42 91 20