11. - 17. AUG 2024
Dobbelkonsert: Alexander Hawkins solo / Arild Andersen & Henri Texier

Dobbelkonsert: Alexander Hawkins solo / Arild Andersen & Henri Texier


Nasjonal Jazzscene Victoria

tirsdag 15. august 16:00

Kjøp billett

En pioner i det 21. århundre og et møte mellom to legendariske bassister | Oslo Jazzfestival 2023

Alexander Hawkins solo

Alexander Hawkins er allment anerkjent som en av de mest innovative og nytenkende pianistene og komponistene i Storbritannia. Hawkins er en selvlært musiker, med en stor kjærlighet og dyp forståelse for jazztradisjonen. I februar 2019 utga han sitt andre soloalbum, Iron into Wind, med det prestisjefylte plateselskapet Intakt Label.

Ved siden av sine solo-opptredener jobber Hawkins i en rekke kreative kontekster. Blant disse, arbeider han som leder og komponist for kvartetten sin og andre større ensembler. I tillegg til denne konserten ser du han også under festivalen i år sammen med Bushman’s Revenge på Blå og Ethio-jazz pioneren Mulatu Astatke på Cosmopolite. Denne konserten spiller han derimot solo  piano. Dette vil du ikke gå glipp av!

Alexander Hawkins (piano)

Arild Andersen & Henri Texier

Året er 1945 og i Paris og Lillestrøm fødes to fremtidige kontrabass-legender: Henri Texier og Arild Andersen. 78 år senere møter de på Oslojazz for å spille sammen for første gang.

Siden 1967 har Arild Andersen vært ansett som en av Norges ledende jazzbassister. Nesten like lenge har han også vært en kjent og svært respektert norsk musiker internasjonalt. Han har spilt med en rekke norske og internasjonale bautaer, og startet som medlem i Jan Garbarek Kvartett sammen med Terje Rypdal og Jon Christensen. I samme periode spilte han også med vokaldronninga Karin Krog og besøkende musikere som Phil Woods, Dexter Gordon, Hampton Hawes, Johnny Griffin, Sonny Rollins og Chick Corea.

Henri Texier har også en lang rekke historiske og internasjonale samarbeidspartnere bak seg, takket være sin rike, emblematiske karriere. Han begynte med jazz allerede som 15-åring, da han spilte piano i diverse nattklubber, men byttet til kontrabass for å bli med i Jef Gilson’s storband tre år senere. Sammen med trommis Daniel Humair turnerte han med blant andre Bud Powell, Donald Byrd, Phil Woods, Dexter Gordon og Chet Baker på slutten av 1960-tallet. På 70-tallet spilte Texier inn en rekke fantastiske soloalbum, og er i dag aktiv med sin trio sammen med sønnen Sébastien Texier på saksofon og Gautier Garrigue på trommer.

Disse to dyktige kontrabassistene har spilt parallelt med hverandre i henholdsvis Norge og Frankrike i mer enn 50 år, og var veletablerte på hver sine jazzscener før fylte 25. Kjennetegnet ved sine syngende og bjelleliknende toner, har Texier og Andersen allerede inspirert tre nye generasjoner musikere.

Dette møtet vil du ikke gå glipp av!

Arild Andersen (kontrabass), Henri Texier (kontrabass)

18:00 Alexander Hawkins solo

19:30 Arild Andersen & Henri Texier

17:00 Dørene åpner 17:00

<Tilbake