Arild Andersen (solo)

DENNE KONSERTEN BLE ARRANGERT UNDER OSLO JAZZFESTIVAL 2018.

Arild Andersen (solo)  er en del av Oslo Jazzfestivals program for Sentralen 18.08.

Det selges både enkeltbilletter til hver konsert og dagspass for alle konsertene på Sentralen denne dagen.

Fullstendig program for kvelden: Arild Andersen (solo), Laura Misch, 1816 med Ola Kvernberg, Erlend Skomsvoll og Jazz in Khartoum feat. Agbalagba Daada.

Arild Andersen (solo)

Kontrabass som soloinstrument regnes nok fortsatt som en kuriositet og innen jazzmusikk har det ikke vært mange som har jobbet jevnlig med konseptet. Arild Andersen er en av de som har utviklet dette og holdt flere konserter rundt i verden. Bl. a ble han invitert til Santa Cruz, California og festivalen Y2K6 Live Looping festival i 2007.

Allerede på 80-tallet begynte han å eksperimentere med sampling/looping-teknikker for å utvide uttrykket fra en enkel basstone til flere lag av lyder. Han knytter disse maskinene tett opp mot jazzens kjerne – improvisasjon, og når han står på scenen er ingenting forhåndsprogrammert.

Arild Andersen er en av Norges mest ettertraktede og aktive bassister. Han er stadig på turné enten det er med eget band, som soloartist eller i andre sammenhenger. Han har spilt på Oslo Jazzfestival en rekke ganger, sist i duo med den amerikanske gitaristen Henry Kaiser i 2016.

Musikken på Andersens solokonserter spenner fra Ornette Coleman til Paul Simon, norske folketoner og selvfølgelig egne komposisjoner. Vi ser frem til å presentere en av verdens fremste bassister helt alene på scenen i Forstanderskapssalen på Sentralen under Oslo Jazzfestival.