Trond Kallevåg Hansens Bedehus & Hawaii m/ Geir Sundstøl

I 2017 mottok den kritikerroste gitaristen og komponisten Trond Kallevåg Hansen fra Haugesund Sildajazz-prisen, og fikk i oppdrag om å skrive et bestillingsverk for Sildajazz i Haugesund i 2018. Verket fikk navnet «Bedehus og Hawaii».

Hansen er for tiden en av de mest spennende gitaristene på den norske jazzscenen, og utmerket seg med debutplaten «Se Meg En Annen Dag» som ble sluppet på Maijazz i 2017 sammen med trioen sin. Albumet fikk strålende omtale både nasjonalt og internasjonalt, deriblant i det britiske musikkmagasinet The Wire som mente at albumet var så bra at det rettferdiggjorde bruken av norske kulturmidler.

For å fremføre verket har Hansen med seg sin faste trio, i tillegg til to av landets fremste musikere: gitaristen Geir Sundstøl og jazzfiolinisten Adrian Løseth Waade. Sundstøl har medvirket på over 290 norske og utenlandske plater, og har spilt med anerkjente musikere og band som A-Ha, Odd Norstoga, Sissel Kyrkjebø, Bjørn Eidsvåg, Nils Petter Molvær og DeLillos. Sundstøl ga ut sitt tredje soloalbum «Brødløs» i fjor høst, som mottok strålende kritikker i både norsk og internasjonal presse og er nominert i åpen klasse under årets Spellemann.

Bedehus og Hawaii refererer til alle somrene Hansen tilbrakte hos sine besteforeldre på Bømlo, hvor bedehuset og musikken stod i sentrum. Han går bevisst inn for å bruke dette og andre elementer fra oppveksten hans som en inspirasjon for komposisjonene. Kombinasjonen av hans varme Fender-gitarlyd og de lyriske komposisjonene gir assosiasjoner til filmmusikk. Melodiene kan minne om allsang fra familiære høytider, som går over til stemningsfulle improviserte strekk som musikken til sene bilturer og halv-våkne drømmer fra baksetet.

Til våren skal Bedehus og Hawaii slippe sin debutplate på Hubro, og vi er overbevist om at både albumet og konserten deres i Grønland kirke under Oslo Jazzfestival er to ting du ikke kommer til å glemme med det første.

Trond Kallevåg Hansen – gitar og komposisjoner
Geir Sundstøl – pedalsteel og diverse strengeinstrumenter
Adrian Løseth Waade – fiolin
Alexander Hoholm – kontrabass
Ivar Myrset Asheim – trommer