11. - 17. AUG 2024
Building Instrument

Building Instrument


Herr Nilsen

Fredag 18. august 18:00

Kjøp billett

Et menneskelig maskineri

Det skjer sjelden at musikere som jobber med improvisasjon på ytterkanten av eksperimentell praksis blir så avstemt fra moderne stiler og smak, at verkene deres strekker seg forbi “det seriøse” og “det populære”. Building Instrument klarer derimot dette.

På deres siste album, Mangelen Min, blander de elektroniske ekkoer med klassisk barokk. Som på deres to tidligere utgivelser, består musikken av både live musisering på en rekke instrumenter, live sampling og elektroniske prosesseringer. På denne konserten vil du høre elementer spilt på kora, hardingfele, vibrafon, vindinstrumenter og fløyter, i tillegg til vokal, trommer og synther.

Den Bergen-baserte trioen har eksistert i mer enn 10 år, og musikken deres har bestått som en blanding av frie improvisasjoner og elementer komponert i samarbeid mellom de tre musikerne. Resultatet er et feilfritt, hjemmelaget, musikalsk lappeteppe. Denne ydmyke og håndlagde estetikken passer trioen som hånd i hanske, og gjør at bandet føles mer analogt enn digitalt, mer menneskelig enn maskinelt.


Åsmund Weltzien (synther, laptop), Øyvind Hegg-Lunde (trommer, perkusjon), Mari Kvien Brunvoll (vokal, elektronikk, zither, m.m.)

<Tilbake