11. - 17. AUG 2024
Program
Christian Winther: Urfuglen
Blå15/0821:00Kjøp billett
Drømmebilder av hensynsløse herjinger | Oslo Jazzfestival 2023

Christian Winther er en drivkraft i det alternative jazz, rock og improviserte musikkmiljøet med sin kreative låtskriving og høyst personlige tilnærming til gitaren. Urfuglen er hans andre plate under eget navn, opprinnelig født som bestillingsverk til Motvinds 5-års jubileum, og ble kåret til årets norske album i 2022 av Chris Monsen i Klassekampen.

Tor Ulvens surrealistiske debut Skyggen av Urfuglen (1977) er inspirasjonen bak tittelen, og skinner gjennom de sunnmørske tekstene. I Winthers univers, som i Ulvens, brukes surrealismens instinktive og innoverskuende drømmebilder som en måte å prosessere utsidens ofte kalde og hensynsløse herjinger. Men viktigst av alt minner de oss om forbindelsene vi har med hverandre.

Urfuglen kobles det eksperimentelle med et genuint ønske om å finne det vakre øyeblikket, den skimrende harmonien. Med seg har Winther det «flyvende» bandet, som består av noen av landets mest åpensinnede musikere.


Christian Winther (gitar og vokal) Anja Lauvdal (synther og piano), Tuva Syvertsen (feler og vokal), Ina Sagstuen (vokal og elektronikk), Magnus Nergaard (bass), Veslemøy Narvesen (trommer)


Konsertstart 21:00

Dørene åpner 20:00

11. - 17. AUG 2024

Generelle henvendelser og booking:info@oslojazz.no22 42 91 20
Følg oss:FacebookInstagram
Kode:Bjerk


Image of sponsorImage of sponsorImage of sponsorImage of sponsorImage of sponsorImage of sponsor