Cory Henry & The Funk Apostles

DENNE KONSERTEN BLE ARRANGERT UNDER OSLO JAZZFESTIVAL 2018.

Tidligere ville det være naturlig å presentere Cory Henry som keyboardisten i det svært populære musikerkollektivet Snarky Puppy, men etter noen år med iherdig turnévirksomhet kan vi trygt si at Cory Henry står stødig på egne ben. Han har vært innom de fleste jazzfestivaler i Norge, solgte ut et kokende Cosmopolite i 2017. I august flyr han med sine Funk Apostles rett over dammen for å spille hos Oslo Jazzfestival og et knippe andre norske jazzfestivaler. Vi nordmenn klarer tydeligvis ikke å få nok av den jazza orgel-funken Cory Henry byr på.

I tillegg til nevnte Snarky Puppy har Cory Henry spilt med artister som P. Diddy, Bruce Spingsteen, The Roots og Yolanda Adams, for å nevne noen. Men det hele startet i kirken, kirkeorgel og gospel. I sin lokale menighet fikk Henry slå seg løs på kirkeorgeltangentene allerede i 4-årsalderen. Som 6-åring konsertdebuterte han på Harlems legendariske Apollo Theatre, og allerede som 19-åring ble han rekruttert til å spille med Kenny Garrett.

The Funk Apostles består av musikere som Henry har møtt på turnéer gjennom årene. Et band bestående av musikere som tidligere har spilt med artister som Aretha Franklin, Patti LaBelle, Erykah Badu, Booker T. Jones, Ludacris, Lauryn Hill og Bilal. Sammen vil de servere Oslojazz-publikummet en potent blanding av gospel, soul, funk og jazz som garantert vil få hele Rockefeller til å gynge mandag 13. august.