11. - 17. AUG 2024
Program
Dave Douglas New Quintet
Festsalen, MUNCH 17/0819:00Kjøp billett
En spirituell erklæring | Oslo Jazzfestival 2023

Å kalle Dave Douglas for “trompetist” ville vært en voldsom underdrivelse. Han er en komponist full av ideer, som stadig gjenoppfinner seg selv gjennom sine mange samarbeid. I en tid hvor spontane musikalske sammentreff ikke lenger er hverdagskost, selv i jazzen, står det frie samspillet fremdeles sentralt på Dave Douglas’ scene.

I denne nye kvintetten har Dave Douglas og trommelegenden Joey Baron samlet en ung gjeng bestående av Nick Dunston på bass, som spesielt skiller seg ut som del av Mary Halvorsens Amaryllis ensemble; den polske pianisten Marta Warelis, som tillegger ensemblet klassisk avantgarde og får sounden til å glitre; og ikke minst James Brandon Lewis, saksofonisten med unge fingre men gammel sjel. Sammen begir de seg ut på Douglas’ komposisjoner.

Douglas beskriver selv prosjektet, oppkalt “Songs of Ascent”, som: Alle hopper på et bevegende tog. Det er like mye en spirituell erklæring som en musikalsk en.

Denn kvintetten er nå  klare til å spille på MUNCH under Oslojazz!


Dave Douglas (trompet), James Brandon Lewis (tenorsaksofon), Marta Warelis (piano), Nick Dunston (bass), Joey Baron (trommer)Konsertstart 19:00

Dørene åpner 18:00

11. - 17. AUG 2024

Generelle henvendelser og booking:info@oslojazz.no22 42 91 20
Følg oss:FacebookInstagram
Kode:Bjerk


Image of sponsorImage of sponsorImage of sponsorImage of sponsorImage of sponsorImage of sponsor