Elin Rosseland Kvintett

Dette arrangementet er fra Oslo Jazzfestival 2015

Elin Rosseland har vært en viktig aktør på den norske jazzscenen siden 80-tallet bl.a i grupper som Fair Play og Søyr. Hun studerte ved Norges Musikkhøgskole, og har siden jobbet som pedagog og musiker med stor kredibilitet i det norske jazzmiljøet. Elin har samarbeidet med musikere som Christian Wallumrød, Sidsel Endresen, Rob Waring og mottatt en rekke prestisjetunge priser. Hun ble tildelt pris for årets verk av NOPA i 1996 og Radka Toneffs minnepris i 2009. I fjor dannet hun igjen  en kvintett under eget navn som nå debuterer på Oslo Jazzfestival.

Kvintetten består av Shannon Mowday (sax), Jørn Øien (piano), Jo Skaansar (kontrabass) og Siv Øyunn Kjenstad (slagverk). De spiller musikk av Rosseland og av gruppens medlemmer og  jobber med å utvikle sitt eget uttrykk både individuelt og kollektivt.

Rosseland er opptatt av vokal kontra det instrumentale og benytter også elektronikk for å utvide sitt uttrykk i instrumentering, komposisjon og improvisasjon. Hun står for en egen identitet og sound og er en vokalist og komponist som har høy stjerne i jazzmiljøet .

Vi er veldig stolte over å kunne presentere Elin Rosselands nye kvintett på årets Oslo jazzfestival.