11. - 17. AUG 2024
Program
Ellen Andrea Wang: Closeness
Nasjonal Jazzscene Victoria19/0820:00Kjøp billett
Her får musikken puste | Oslo Jazzfestival 2023

Bassist og vokalist Ellen Andrea Wang har gang på gang bevist at man kan skrive hits og fremdeles ha begge beina i jazzen. Hun har en særegen sound som er både vital, fengende og melodiøs, og har utmerket seg som en oppfinnsom kunstner som blander stiler på enestående måter. Fra samarbeid med Sting, Manu Katché og Marilyn Mazur, til opptreden med spellemannvinner GURLS, og egne prosjekter som Pixel og Ellen Andrea Wang Trio, dyrker Wang konsekvent smakfull jazz og pop på nye kreative måter.

Musikken hennes balanserer det lyriske med det groovebaserte, akustiske med det elektriske, noe som resulterer i en unik moderne sound. På Ellen Andrea Wangs tredje studioalbum, Closeness, har hun latt seg inspirere av den amerikanske bassisten Charlie Haden. Albumet består av eventyrlige og personlige komposisjoner, tradisjonelle spirituals i nye arrangementer, og to nøye utvalgte cover av Ornette Coleman (Lonely Woman) og Pat Metheny (This Is Not America).

Wang sier, «Jeg har et ønske om å finne fram til det enkle i musikken, slik Haden gjorde. Roen i bassspillet, og la tonene få synge. Det har vært godt å skrive musikk som får lov til å hvile litt fordi livet som musiker kan være heseblesende. Her er det musikk som puster”.

Ellen Andrea Wang (bass), Rob Luft (gitar), Jon Fält (trommer)

Konsertstart 20:00

Dørene åpner 19:00

11. - 17. AUG 2024

Generelle henvendelser og booking:info@oslojazz.no22 42 91 20
Følg oss:FacebookInstagram
Kode:Bjerk


Image of sponsorImage of sponsorImage of sponsorImage of sponsorImage of sponsorImage of sponsor