11. - 17. AUG 2024
Emma-Jean Thackray

Emma-Jean Thackray


lørdag 20. august 20:30

Kjøp billett

«Jeg ville at hele greia skulle høres ut som en psykedelisk tur». Debutalbumet til Emma-Jean Thackray «Yellow» føles ut som den typen ting vi har lengtet etter de siste to årene; en eterisk, menneskelig, delt opplevelse. Den London-baserte, Yorkshire-fødte Thackray trekker linjer mellom 70-tallets jazzfusion og P-funk, de kosmiske påkallelsene til Sun Ra og Alice Coltrane og den nydelige orkestreringen av Beach Boys sin Pet Sounds. «Du spiller av det første sporet og det tar deg gjennom denne intense opplevelsen i nesten en time, før du kommer ut på andre siden forvandlet.»

Yorkshire er kjent for sine brassband. En kultur med røtter i regionens kullgruvedrift. Thackray startet sin musikalske reise på barneskolen og spilte på en kornett foreldrene hennes hadde kjøpt fra en bruktmusikkbutikk. I en alder av 13 år var hun hovedkornett i et lokalt brassband. Hun ble interessert i jazz etter at hun fant et brassbandopptak av fant av Gil Evans-arrangementet til Miles Davis «take on» Concierto De Aranjuez». Hun lastet det ned og snart var hun en storsamler av jazz. Alt fra Miles til Coltrane.

Moldejazz-publikummet var så heldige at de fikk oppleve Thackray i fjor, og vi er stolte av å kunne presentere henne i Hvelvet til vårt publikum i år.

<Tilbake