13. - 20. AUG 2022
Program
Erlend Apneseths Fragmentarium
Nasjonal Jazzscene Victoria16/0821:00Kjøp billett

Erlend Apneseth er en av landets fremste hardingfeleutøvere. Han opptrer i A-klassen under Landskappleiken og har vært solist med Bergen Filharmoniske Orkester. I tillegg til dette har han gjort seg bemerket som en glimrende komponist og bandleder, og hans forrige album «Salika, Molika», har sikret ham en fjerde Spellemannsnominasjon i 2019.

I kraft av å være Buskeruds fylkeskunstner i 2019, fikk Apneseth frie tøyler til å komponere et bestillingsverk til Kongsberg Jazzfestival. Resultatet «Fragmentarium» ble urfremført i Kongsberg kirke, og utelukkende positive reaksjoner har ført til en nasjonal turné med prosjektet, et som i 2020 kommer til Oslo Jazzfestival!

«Fragmentarium kom ut på plate i januar og ble dermed gjort tilgjengelig for offentligheten. Lovordene har ikke latt vente på seg. Albumet har høstet toppkarakterer fra en rekke gamle og nye beundrere. Arild Andersen gir terningkast 6 i Aftenposten og skriver: «Du verden så bra dette er! Det tar meg ytterst kort tid å få feste i Erlend Apneseths nye musikk. Den vekker nysgjerrighet og hekter meg på med fengende væremåte og urgammel kraft.»

For «Fragmentarium» har Erlend Apneseth spesialplukket et drømmelag av et band, blant annet med musikere vi også finner i ensembler som Atomic, Skadedyr, Moskus, og Broen.

Stein Urheim på gitar, Fredrik Luhr Dietrichson på bass, Ida Løvli Hidle spiller trekkspill, Anja Lauvdal på tangenter og elektronikk, og Hans Hulbækmo på trommer, med mer.

The Source

Nasjonal Jazzscene Victoria
15.0820:00
Kjøp billett
13. - 20. AUG 2022

Generelle henvendelser og booking:info@oslojazz.no22 42 91 20