Erlend Skomsvoll

DENNE KONSERTEN BLE ARRANGERT UNDER OSLO JAZZFESTIVAL 2018.

Erlend Skomsvoll er en del av Oslo Jazzfestivals program for Sentralen 18.08.

Det selges både enkeltbilletter til hver konsert og dagspass for alle konsertene på Sentralen denne dagen.

Fullstendig program for kvelden: Arild Andersen (solo), Laura Misch, 1816 med Ola Kvernberg, Erlend Skomsvoll og Jazz in Khartoum feat. Agbalagba Daada.

Erlend Skomsvoll

Pianisten Erlend Skomsvoll er et kjent ansikt for Oslo Jazzfestivals publikummere. Sist spilte han med Come Shine og KORK for utsolgt hus i Marmorsalen på Sentralen i 2016. Han har vært sentral i flere av Oslo Jazzfestivals suksesser som arrangør og dirigent for KORK og Crimetime Orchestra i 2007, med sitt egenkomponerte Rekviem i 2010, på Jubileumskonserten i Operaen i 2011 og i 2013 som musiker og arrangør med Come Shine i hyllesten til Nora Brockstedt. I 2015 ble han valgt ut til å holde mesterklasse studentene i festivalens Nordisk Showacase-satsning.

Etter å ha vært med på så mange store prosjekter på festivalen er det på tide at vi presenterer ham alene, noe som er passende siden han i år slipper sitt første soloalbum på Jazzland Recordings.

Albumet heter Leken/Playfull og består av en gruppe låter der Skomsvoll utforsker mulighetene i pianoet som soloinstrument og fargepallett. Ifølge Skomsvoll selv er albumet i stor grad inspirert av elva som renner forbi Glasshytta ved Blaafarveverket der han har arbeidet med dette materialet.

På konserten i Forstanderskapssalen er han riktignok ikke helt alene hele kvelden, da det blir innslag fra bassist Ole Morten Vågan og sanger Siril Malmedal Hauge.