11. - 17. AUG 2024
Fåx Trått

Fåx Trått


lørdag 21. august 17:00

Kjøp billett

Indeksregulert tradjazz! Slik lyder Fåx Tråtts definisjon av sin musikk. Bandet ble startet av trombonist Kristoffer Kompen som ønsket å blande tradisjonsjazzen han elsker med moderne jazz og friimprovisasjon.

Bandets besetning er som følger; Kristoffer Kompen på trombone og arrangement, Atle Nymo på saks og bassklarinett, Andre Roligheten på saks og klarinett, Eyolf Dale på piano, Trygve Fiske på kontrabass og Hans Hulbækmo på trommer.

Fåx Trått bygger på gamle fundamenter. Bandet er tuftet på blues, rags og stomps fra jazzens barnsben. De dekonstruerer originalkomposisjoner fra storheter som Jelly Roll Morton og Duke Ellington. Låtene er skrudd fra hverandre og satt sammen igjen med utpreget kjærlighet til originalmaterialet. Fåx Trått en kreativ plattform hvor musikere kan utfolde seg fritt og resultatet kan best beskrives som et fritt og moderne jazzuttrykk med klare referanser til en 100 år gammel jazzhistorie.

Bandleder Kristoffer Kompen er godt kjent blant Oslo Jazzfestivals publikum. Han var en del av Oslo Jazzfestivals ungdomsprogram «Ungdom og jazz» da han kun var 15 år, og vant også festivalens Young Star-pris i 2010. I 2018 ble han tildelt Kobe Jazz Award samt invitert til å spille på Kobe Jazzfestival to år på rad.

Med tydelige røtter i New Orleans-musikk fra 20-tallet har Kompen spilt på Oslo Jazzfestival – og en rekke andre festivaler – med bandene Jazzin’ Babies og Union Rhythm Kings.

Sist han spilte på Oslo Jazzfestival var det med det moderne jazzen som preget hans Sundown-prosjekt. Denne gangen med Fåx Trått blir det både tradisjon og moderne i ett.

Vi gleder oss til å se Kompen og hans Fåx Trått i Forstanderskapssalen under Oslo Jazzfestival.

<Tilbake