11. - 17. AUG 2024
Program
Fergus McCreadie Trio
Herr Nilsen17/0818:00Kjøp billett
En reise gjennom de skotske årstidene | Oslo Jazzfestival 2023

Fergus McCreadie er en av de mest spennende unge jazzpianistene på verdensscenen i dag. Med sin unike blanding av jazz og skotsk folkemusikk, inspirert av det sublime landskapet i Skottland, fanger Fergus hjertet og sjela til publikum verden over.

Fergus har en dybde, teft og et naturlig uttrykk som overgår hans unge alder. Hans evne til å bytte mellom et frittflytende, strålende og pulserende lydbilde, til et rolig øyeblikk av lett stillhet, tar pusten fra deg. Mens musikken hans bygger på folktradisjonene han er oppvokst med, er det McCreadies allsidige og fargerike karakter, fra de mest delikate skygger til de høyeste energitoppene, som er fengslende.

Forest Floor (2022) utvikler temaene i Fergus’ tidligere repertoar. Hans andre album Cairn (2021) fokuserer på varigheten og skjønnheten ved skotske steinformasjoner, mens det var forandringene i den skotske skogbunnen som følge av årstidene, som inspirerte det nyeste albumet. Albumet var kortlistet for the 2022 Mercury Prize med Free Now og tildelt prisen for Scottish Album of the Year i 2022.

Koblingene til Fergus’ oppvekst, naturen og landskapet i Skottland tar komposisjonene hans videre fra jazzen til et personlig og ganske så vakkert sted.


Fergus McCreadie (piano), David Bowden (bass), Stephen Henderson (trommer)


Konsertstart 18:00

Dørene åpner 17:00

11. - 17. AUG 2024

Generelle henvendelser og booking:info@oslojazz.no22 42 91 20
Følg oss:FacebookInstagram
Kode:Bjerk


Image of sponsorImage of sponsorImage of sponsorImage of sponsorImage of sponsorImage of sponsor