Håkon Kornstad og Det Norske Kammerorkester

Oslo Jazzfestival og Oslo Kammermusikkfestival inviterer til konsert med det beste fra to verdener når Det Norske kammerorkester og Håkon Kornstad forener klassisk og jazz i Paulus Kirke.

Håkon Kornstad er en jazzsaxofonist med verdenskarriere som ble operatenor. Allerede på slutten av 90-tallet og starten på 2000-tallet gjorde han seg bemerket som en del av den daværende nye generasjonen med jazzmusikere. Han frontet kritikerroste Kornstad Trio og Wibutee og spilte med artister som Sidsel Endresen, Ingebrigt Håker Flaten, Bugge Wesseltoft og Anja Garbarek. Kornstad har fått stjerneanmeldelser i New York Times og bred dekning i anerkjente jazzmagasiner verden over. Han har flere enn 20 utgivelser bak seg, noen av dem Spellemanns-nominert. Parallelt med hans egne sagnomsuste kombinasjoner av jazz og opera i inn og utland, både i solo-, trio- og orkesterformat, fortsetter han arbeidet med å utvikle seg som klassisk sanger. I 2015 ble Kornstad hedret med “Buddy-prisen”, norsk jazz’ høyeste utmerkelse.

Det Norske Kammerorkester ble etablert i 1977 av nåværende leder Terje Tønnesen. Anerkjennelsen kom raskt både nasjonalt og internasjonalt. DNK har siden gjestet konsertsaler, serier og festivaler i Europa, USA og Asia, utgitt mer enn 30 album og spilt med mange av verdens fremste solister. Iona Brown og Terje Tønnesen har som ledere vært premissleverandører for spillestilen til norske strykere gjennom sitt lange virke i orkesteret. I 2013 ble orkesteret og Terje Tønnesen tildelt den prestisjetunge Lindemanprisen.

Håkon Kornstad – vokal og saksofon
Frode Haltli – trekkspill
Mats Eilertsen – bass

Det Norske Kammerorkester

Program:

 • H.I.F. von Biber/I.Xenakis: Entrata fra Pauenkirchenfahrt/Aurora
 • C.W. Gluck: O del mio dolce ardor (O of my gentle love) fra operaen «Paris og Helena»
 • B. Bartok: Fra Divertimento for strykere, 1. sats
 • R. Wagner : Im Treibhaus
 • F. Schubert: «Du bist die Ruh», op. 59, nr. 3
 • B. Bartok: Fra Divertimento for strykere, 2. sats
 • F. P. Tosti: Tre sanger
  – Marechiare
  – Tristezza
  – L’ultima canzone
 • B. Bartok: Fra Divertimento for strykere, 3. sats
 • E. Lalo: Vainement, ma bien-aimée fra operaen «Le roi d’Ys»
Foto: Petter Fosse / Kryssover Jazzfest Moss