Hedvig Mollestads 21:12

DENNE KONSERTEN BLE ARRANGERT UNDER OSLO JAZZFESTIVAL 2018.

Hedvig Mollestads 21:12 er en del av Oslo Jazzfestivals program for Sentralen 17.08.

Det selges både enkeltbilletter til hver konsert og dagspass for alle konsertene på Sentralen denne dagen.

Fullstendig program for kvelden: Erlend Apneseth Trio, Kaada, Bendik Giske & Amund Ulvestad, Hedvig Mollestad 21:12 (solo) og duoen Jo Berger Myhre & Ólafur Björn Ólafsson.

Hedvig Mollestads 21:12

Verket «21:12» laget av Hedvig Mollestad for sologitar ble bestilt til maleren Ørnulf Opdahls utstilling Vintersolverv i desember 2017. Opdahls kunstnerskap strekker seg over 50 år, men han er mest kjent for sine romantiske samtidstolkninger av den mektige naturen på Sunnmøre. Mollestad er hans sambygding, og verket «21:12» tar utgangspunkt både i Opdahls malerier, men like mye i hennes egne erfaringer med stemningene i den vestlandske naturen, med særlig fokus på lys og mørke, samt overgangene og spillet dem imellom.

Mollestad er mest kjent for sitt arbeid med den sjangereksperimenterende og hardtslående trioen sin, men viser her fram en annen side ved sitt gitarspill. Hun maner fram blendende sol over snødekte tinder, dundrende dalmørke der ferga ligger i bunn og vugger, lukt av hav og råtten driv-ved, og ikke minst piskende regn som svir på kinna og skummende bølger som drar så sterkt under overflaten at de sluker deg hel om du kommer for nær!

Under Oslo Jazzfestivalen får du oppleve denne eksklusive solokonserten i Hvelvet på Sentralen.