11. - 17. AUG 2024
Hegge

Hegge


Nasjonal Jazzscene Victoria

Lørdag 21. august 22:00

Kjøp billett

Bjørn Marius Hegges komposisjoner er umiddelbare og drar tiden tilbake til gullalderen av jazz fra det sene 50-tall til sent 60-tall. Musikken er innkapslet med en unektelig cool, drypp av blues og glimt av bop og soul-musikk. Den er drevet av dieseltog-rytmer og raskgående rytmner, vandrende basslinjer og stadig skiftende holdning til melodi og frasering.

I 2016 formet han kvintetten Hegge, en gruppe bestående av noen av de skarpeste skandinaviske jazzmusikerne aktive i dag, Jonas Kullhammar, Martin Myhre Olsen, Vigleik Storaas og Håkon Mjåset Johansen. Sammen utforsker de Bjørn Marius’ komposisjoner med nysgjerrighet og åpenhet. De mottok Spellemannsprisen for beste jazzalbum (Vi är ledsna men du får inte längre vara barn) i 2017 og fulgte opp med det suverene andrealbumet Feeling i 2020.

Hegge inviterer publikum med på en melodisk stemning som eksisterte på 60-tallet med fengende rytmer og underholdende frasering blandet med sterke komposisjoner og lekende improvisasjon. Selv om musikken er sterkt inspirert av jazzikoner som Cannonball Adderley, Ornette Coleman og Charles Mingus, er kvintetten også opptatt av å drive musikken i nye retninger hvor hvert enkelt medlem står fritt til å utforske.

Bjørn Marius har spilt konserter overalt i Europa og har en bråte Norges-turneer i ryggen, både som soloartist og som en del av andre prosjekter.

Vi garanterer nesten at Hegge vil gjøre det vanskelig å ikke røre dansefoten når bandet inntar Nasjonal Jazzscene Victoria under årets Oslo Jazzfestival.

<Tilbake