13. - 20. AUG 2022
Program
Jason Moran & Trondheim Jazzorkester
Festsalen, MUNCH 18/0819:00Kjøp billett

Det er alltid en begivenhet når Trondheim Jazzorkester opptrer på Oslo Jazzfestival. I år har de fått med seg den fremragende pianisten og komponisten Jason Moran, som sist var å se på Oslo Jazzfestival i 2014 i en kokende sal på Victoria Nasjonal Jazzcene. På årets festival får vi anledning til å oppleve ham solo onsdag 17. august og med Trondheim Jazzorkester torsdag 18. august, begge konserter på MUNCH.

Jason Moran har vært en av USAs sterkeste musikalske stemmer de siste 20 årene, gjennom sitt arbeid med trioen The Bandwagon, men også som en svært fremoverlent og konseptuell tenker, komponist, kurator og kunstpersonlighet. Han er like selvsagt en del av utstillingen på Moma og The Whitney Museum som på Village Vanguard, og har samarbeidet med en lang rekke helter og heltinner, som Charles Lloyd, Henry Threadgill og kunstikonet Joan Jonas.

Trondheim Jazzorkester har gjennom de siden oppstarten i 2000 inntatt en posisjon som et av Norge og Europas fremste ensembler for improvisert musikk, gjennom samarbeid med utenlandske musikere som Joshua Redman, Anna Webber og Chick Corea, men også som talerør for unge norske komponister som Eirik Hegdal, Anja Lauvdal, Heida Mobeck, Erlend Skomsvoll og Signe Emmeluth. Orkesteret forfekter en flat struktur der musikerne har stor påvirkningskraft på musikken, og opererer etter et prinsipp der medlemmene blir plukket ut spesielt for hvert prosjekt.

Kunstnerisk leder for Trondheim Jazzorkester er Ole Morten Vågan, en av Norges mest aktive bassister og musikere. Han har jobbet med TJO siden 2002, og som kunstnerisk leder siden 2017. Han samarbeidet første gang med Jason Moran da sistnevnte var AIR på Molde i 2013, og i dette prosjektet arrangerer han Morans musikk for et stjernelag av musikere håndplukket for anledningen.

13. - 20. AUG 2022

Generelle henvendelser og booking:info@oslojazz.no22 42 91 20