13. - 20. AUG 2022
Program
Jazzland 25 år: Håkon Kornstad (solo)
Marmorsalen, Sentralen19/0818:00Kjøp billett

Det er ikke sjeldent en leser artistomtaler som benytter seg av ord som grensesprengende og unikt om artister. Det som derimot er sjeldnere er at det de presenterer faktisk virkelig er grensesprengende og unikt, slik som tilfellet er med Håkon Kornstad.


Kornstad har siden slutten av 90-tallet og starten på 2000-tallet gjort han seg bemerket som en sentral aktør i sin generasjonen med jazzmusikere. Han frontet kritikerroste Kornstad Trio og Wibutee og spilte med artister som Sidsel Endresen, Ingebrigt Håker Flaten, Bugge Wesseltoft og Anja Garbarek.

I Marmorsalen på Sentralen under Oslo Jazzfestival er det Håkon Kornstads soloprosjekt som presenteres, med det ferske soloalbumet Out of the loop i bagasjen. Som saksofonist er han et unikum med tone og kontroll som få kan måle seg med; som operasanger har han den samme evne til å gjøre hans friske eksperimentering kjent og varig. Når han spiller solo live kombinerer han begge sjangrene, ved å skape sitt eget akkompagnement med en loopmaskin som han spiller og synger oppå. Caruso møter Coltrane. Björling møter Garbarek. Dette bør du få med deg!

13. - 20. AUG 2022

Generelle henvendelser og booking:info@oslojazz.no22 42 91 20