13. - 20. AUG 2022
Program
Jazzland 25 år: Juno
Hvelvet, Sentralen19/0823:00Utsolgt

JUNO er et ungt band med utspring fra den velrennomerte jazzlinja i Trondheim. De har allerede rukket å etablere seg som et solid live-band innenfor den norske musikkscenen. Dansbare grooves og kompleks rytmikk møter melodiøse refreng og eksperimentelt tonespråk med rap og fengslende improvisasjon. Den uvanlige besetningen med to vokalister, tenorsaksofon, kontrabass og trommer gir musikken et umiskjennelig og karakteristisk preg.

Lenge før debutalbumet kom i butikkhyllene hadde JUNO allerede rukket å spille på steder som Edinburgh Jazz & Blues Festival, Chris Beetles Gallery i London, Vinterjazz i Århus - samt Bylarm, Trondheim Calling, Kongsberg Jazzfestival og Molde jazz her hjemme i Norge.

Høsten 2017 var de også plukket ut til å være med på Oslo Jazzfestivals Nordisk Showcase. I det JUNO debuterte med singelen «Mike» januar 2019, var bandet allerede et av landets mest ettertraktede liveband. Det etterlengtede debutalbumet Young Star ble sluppet i januar 2020 og enormt gode anmeldelser fra norsk og utenlandsk presse. Albumet er produsert av Kristoffer Lo fra bl.a. Highasakite, PELbO og Sunswitch og ble gitt ut av Jazzland Recordings.

Vi i Oslo Jazzfestival gleder oss til å se Juno riste Hvelvet på Sentralen sønder og sammen under årets festival.

Foto: Markus Nymo Foss.

13. - 20. AUG 2022

Generelle henvendelser og booking:info@oslojazz.no22 42 91 20