13. - 20. AUG 2022
Program
Jazzland 25 år: Rymden
Marmorsalen, Sentralen19/0821:00Utsolgt

Supertrioen Rymden med Bugge Wesseltoft på keys, Dan Berglund på kontrabass og Magnus Öström på trommer har markert seg som et internasjonalt navn med over 30 000 solgte album og 70 konserter internasjonalt i 2019 alene. I mars 2020 slapp Rymden sitt nyeste album Space Sailors og turnerte så lenge det lot seg gjøre. Under årets Oslo Jazz får vi heldigvis muligheten til å se dem igjen. Space Sailors er lyden av en trio som virkelig har blitt varme i trøya.

Bugge Wesseltoft hadde lenge et ønske om å spille i en pianotrio, han ville dele egen pasjon og tilnærming til det musikalske med noen andre. Her kom Magnus Öström og Dan Berglund inn i bildet. To innovative krefter i europeisk jazzsammenheng som har formet jazzen fra hver sin kant siden det glade 90-tall. Öström og Berglund med Esbjørn Svensson Trio og Wesseltoft med sitt nevnte New Conception of Jazz.

Begge prosjekter markerte seg fra hver sin kant og ble sjangerdefinerende for mange – spesielt når det kom til eksperimentering og innovativ tenkning. De var oppdagere og har inspirert en bråte jazzartister siden da.

Derfor var det bare naturlig at de forente krefter og samlet det i Rymden, musikk tuftet på tre grunnsøyler: melankolsk og atmosfærisk låtskriving, dramatisk ladede rytmer og virtuost pianospill av høy rang. Trioen er inspirert av alt fra moderne jazz, Bach, filmmusikk og variasjoner av rock.

Space Sailors er det utvilsomt futuristiske elementer med synther og droner som transporterer deg opp i det store kosmos. Rymden betyr «verdensrommet» eller «universet» så selv om musikken har føtter plantet i skandinavisk jazztradisjon er det noen helt bestemt sci-fi-konnotasjoner over lydbildet.

Vi gleder oss til å bli transportert nå Rymden spiller i Marmorsalen på Sentralen under Oslo Jazzfestival.

13. - 20. AUG 2022

Generelle henvendelser og booking:info@oslojazz.no22 42 91 20